Povežite se s nama

Međimurje

Studentima mjesečno 1.100 kuna stipendije

Objavljeno:

- dana

POTPORE MLADIMA

Ukupno 48 studenata dobit će stipendije koje su za njih osigurane u fondu Zaklade Mikec.

Fond Zaklade Mikec osnovan je prije nekoliko mjeseci s ciljem da pomogne obrazovanju mladih s područja Međimurske županije te je za tu namjenu u ovoj godini osigurano 700.000 kuna.

Potpore znanju

– Ovo je jedna obiteljska Zaklada koja se financira vlastitim sredstvima, a cilj nam je prvenstveno pomoći svim mladima, uz naglasak na njihovu izvrsnost, ali i socijalno-imovinski status – rekao je dr. Antun Mikec, idejni začetnik i osnivač Zaklade prilikom svečanosti potpisivanja ugovora sa stipendistima i dodjele stipendija u Zagrebu.
Odluku da će 48 mladih ove godine biti prvi stipendisti donijela je Uprava Zaklade, sastavljena od uglednih pojedinaca te predstavnika državnih, lokalnih i crkvenih vlasti s područja Međimurja, a koji svojim radom i djelovanjem mogu prepoznati one kojima je pomoć u nastavku školovanja potrebna, ali i kod koga je zaslužena. 
U Upravi su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, Mijo Bergovec, mons. Juraj Kolarić, vlč. Antun Hoblaj i Neven Mikec, koji je ujedno i predsjednik Zakladne uprave.

Potpore su namijenjene svima onima kojima je pomoć potrebna i za onima koji to zaslužuju

Odlučeno je da će svaki od ovih izuzetnih pojedinaca, koji već iza sebe imaju vrhunske rezultate, primati 1.100 kuna mjesečne stipendije kako bi završili studij i svojim znanjem doprinijeli razvoju Međimurja. Iako je prvotna ideja Zaklade bila dodijeliti stipendije za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, osobito onih slabijega imovinskog stanja, ove su se godine iznimno financirali samo studenti, dok će svoju priliku srednjoškolci dobiti već iduće godine.

DODATNE STIPENDIJE

Osnivač Zaklade dr. Mikec odlučio je ove godine stipendije dodijeliti i mladoj glazbenici Ani Labazan Brajša i pjesnikinji Ranki Novosel te je jednokratnim iznosom ujedno poseban doprinos dan Župi sv. Kvirina na Pantovčaku u Zagrebu za uređenje crkve, što je išlo mimo dogovorenog fonda

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje