Povežite se s nama

Međimurje

Antonijevi prijatelji i prijateljice od njega se opraštaju dirljivim porukama

Objavljeno:

- dana

Nakon prekjučerašnje tragedije, u kojoj je u prometnoj nesreći preminuo mladi gimnastičar iz Čakovca, 21-godišnji Antonio Vuk, od njega se dirljivim porukama opraštaju prijateljice i prijatelji.

– Naš Tonček, naš dobri Vuk, naš zabavljač i naša radost. Pamtit ćemo ga po pozitivi, dobroti, vjernosti i poštenju. Izuzetno vedar, marljiv, drag i zabavan dečko. Velika duša i veliko srce, zauvijek mladi i dobri Vuk. Pamtit ćemo sve naše zajedničke trenutke, a ima ih Bogu hvala puno, ali nikad dovoljno. Nebo je dobilo anđela koji će zauvijek ostati u našim mislima i srcima. Hvala ti Antonio za svaki trenutak i svakoj zajedničkoj uspomeni. Vole te tvoje prijateljice Tara Damjan, Kaja Novak, Jana Bračko, Ema Brkić i Ana Vadlja – poručile su djevojke iz ekipe.

Pozitivna energija i ustrajnost

Dečki se pak od Antonija opraštaju sljedećim riječima:

– Dragi Antonio, svojim preranim odlaskom ostavljaš veliku tugu i prazninu u svima nama, osjećaj bespomoćnosti i žalosti, no unatoč tomu sjećat ćemo te se svaki dan po tvojem velikom srcu i veselju kojim si uljepšavao zajedničke trenutke. Bio si ustrajan u svakom svojem naumu, bilo to iz sportskog, akademskog ili svakodnevnog života. I dalje ćeš uvijek biti uzor, odnosno primjer svima nama. Hvala ti na svakoj toploj riječi i lijepoj gesti te što si uvijek bio tu uz nas.

Time si, često nesvjesno, pomogao svima nama u teškim trenutcima, iako se svaki od tih teških trenutaka sad čini bezazlenim i nebitnim. Svojom marljivošću, pozitivnom energijom, beskonačnom voljom i težnjom za nečim višim i boljim poticao si i nas same da nikad ne odustajemo od svojih snova, koliko god se činili teški i nestvarni. Izgubili smo velikog prijatelja, no hvala ti na svim lijepim uspomenama koje smo zajedno prošli i kojih ćemo se rado sjetiti, hvala ti što si bio dio našeg života i uz nas dijelio sve u svakom trenutku. Lako nam je zamisliti te gore, na sretnijem i ljepšem mjestu. Dragi Antonio, dragi prijatelju, neka ti je laka zemlja, sjećat ćemo te se kao našeg dobrog prijatelja zauvijek – kažu oni.

Smijeh i entuzijazam

– O Antoniju, kao prijatelju, postoje samo riječi hvale. Bio je pun života, volio se smijati, a njegova pojava u društvu značila je dobru atmosferu i zafrkanciju. Bio je optimističan i entuzijastičan u svemu što je radio, bio to sport ili svakodnevne sitnice. U pravim trenucima uvijek je bio pun suosjećanja i podrške. Krasila ga je njegova marljivost, samostalnost i želja za učenjem novih stvari i vještina.

Zbog svojih kvaliteta, vrlina i zaraznog osmijeha zauvijek ćemo cijeniti trenutke provedene u njegovom društvu. Od Antonija se opraštamo s tugom i suzama u očima, ali i u nadi ponovnog susreta. Doviđenja naš dragi prijatelju i nek ti je laka zemlja – još je jedna predivna tužna poruka kojom se Antonijeva ekipa oprašta od svoga dobrog prijatelja.

I na festivalu Forestland odana je minuta šutnje za prerano preminulog Antonija, inače volontera u Speedway klubu “Unia” – dečki iz 30zone tako su započeli nastup.

Posljednji ispraćaj Antonija Vuka održao se protekle subote na čakovečkom groblju u Mihovljanu.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje