Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Malonogometni turnir i zabava u Jalkovcu

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Društva sportsko rekreacijskih aktivnosti Jalkovec danas se, 23. srpnja, na nogometnom terenu održava malonogometni turnir i prigodan glazbeni program.

Tom prilikom porazgovarali smo s organizatorom, nekad predsjednikom, a danas blagajnikom društva Ivanom Trubeljom.

– Krenuli smo s idejom da pokušamo nešto pokrenuti sa mrtve točke nakon svih ovih godina i situacije s koronavirusom. Istina da je danas paklena vrućina, možda čak i previše, ali sad već lagano privodimo turnir kraju i slijede penali nakon kojih bi se trebao održati turnir u beli. Najavljeno je 15-ak parova iz DVD-a Biškupec, lovci iz Šaulovca i ostali koji se prijave. Planiramo još i tijekom kolovoza natjecanje u pripremi kotlovine, sudjelovanje na seoskim igrama u Salinovcu, možda i biciklijadu i izlet za umirovljenike, a sve s ciljem da se malo potakne društveni život ovog našeg kraja – rekao je Ivan Trubelja.

Suorganizator ovog događaja je i Mišel Hrupek koji nam je kazao :

– Ovaj turnir se održava prvi puta nakon 15-ak godina povodom Anina u Jalkovcu. Sudjeluje 9 ekipa, od toga 7 ulica te Društvo športske rekreacije Mirko Relac iz Poljane Biškupečke i jedna udruga iz Biškupca koja nam je ustupila stolove i stolice za ovaj događaj. Do sada se okupilo 150 sudionika turnira, a sa dolaskom večeri očekujemo i veći broj s obzirom na to da imamo glazbene goste iznenađenja za koje smo smo pripremili četiri odojka, grah salatu i, naravno, hladne napitke – rekao je Hrupek.

 Spomenimo još i to da će se održati natjecanje u pucanju penala za čije sudjelovanje je potrebno uplatiti 20 kuna, igra se na ispadanje. Pobjednik odnosi sav uplaćeni novac.

Život i društvo

FOTO Ribiči i mali nogometaši obilježili početak Dana Miholja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Miholja, osmodnevna manifestacija koja se održava povodom dana Općine Sračinec, počeli su u nedjelju sportskim aktivnostima.

Na nogometnom terenu NK Sračinec okupili su se najmlađi nogometaši, starosti od 5 do 6 godina, koji su se natjecali na turniru “Limači”. Radi se o najmlađem uzrastu nogometaša, koji treniraju u sklopu Nogometnog centra Sračinec – Svibovec.

U isto vrijeme, na umjetnom jezeru Kocinka, uređenom baš za ribolovne aktivnosti, održan je jubilarni 15. Ribički kup općine Sračinec. Lijepo sunčano vrijeme, kada po vjerovanju riba slabije grize, bilo je ugodno za natjecanje, a  ulova uopće nije nedostajalo.

Ekipni pobjednici ovog kupa dolaze iz kluba domaćina, ŠRK Sračinec, dok su ukupno pojedinačno najbolji bili Nikola Banić (Varaždin Interland), Pavao Kereži (Općina Petrijanec) i na trećem mjestu Valentina Trubelja (Novi Marof). Ukupno se natjecalo 35 ribiča, ulovili su (i kasnije pustili) 52 kilograma ribe, a ulovljen je i šaran kapitalac od preko pet kilograma.

Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u ribičkim prostorijama uz samo jezero Kocinka. Najuspješniji su dobili medalje i pehare, koje su im uručili predstavnici pokrovitelja, Općine Sračinec, načelnik Božidar Novoselec te predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Još jedna uspješna radionica za djecu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu je u subotu, 21. rujna, uz pregršt raznih događanja, održana je još jedna jako uspješna radionica za djecu u organizaciji “Ana – udruga za pomoć djeci i obiteljima”.

To je divna stvar za djecu Varaždina. Svake subote okupe se djeca i uz puno igre te zabave crtaju, bojaju.

– Održala se radionica za djecu koju je u sklopu programa organizirala “Ana-udruga za pomoć djeci i obiteljima”. U sklopu radionice provedeno je nekoliko aktivnosti. U prvoj aktivnosti djeca su imala zadatak nacrtati crtež koji prikazuje jesenske motive, pa su tako nastali crteži jesenske dame, bundeve, lišće i kukuruza. Zatim je uslijedila aktivnost pisanja pjesme o jeseni. Djeca su prilikom osmišljavanja stihova bila vrlo kreativna, a na kraju radionice jedan od polaznika radionice je izrecitirao pjesmu koju su zajedno osmislili. Posljednja aktivnost provedena na ovotjednoj radionici je bilo natjecanje u letenju papirnatih aviona. Djeca polaznici su zajedno s kolegicom Antonelom izrađivala avione od papira, nakon čega je uslijedilo natjecanje čiji će avion najdalje odleteti. Navedena aktivnost je posebno oduševila djecu polaznike te su s velikim oduševljenjem sudjelovali u igri. Djeca sudionici su tako imala priliku provesti vrijeme na otvorenom uz kreativne aktivnosti, uživajući u jesenskom suncu. Atmosfera je bila vrlo ugodna i prijateljska te ispunjena dječjim smijehom i radošću , na temelju čega mogu zaključiti kako je i ova radionica bila vrlo uspješna – rekla je Magdalena Mudri, univ.bacc.act.soc., redovita studentica 2. godine Sveučilišnog diplomskog studija Socijalni rad na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje