Povežite se s nama

Sport

UŽIVO Varaždinci preokrenuli s dva gola Šege, no Šibenik izjednačio

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u sklopu 6. kola SuperSport HNL-a ugošćuju Šibenik.

Varaždinci su dosad skupili pet, a gosti šest bodova.

Nakon remija protiv Dinama (1:1) i Osijeka (2:2), momčad Marija Kovačevića traži prvu pobjedu u sezoni pred domaćom publikom.

Varaždinci će protiv Šibenčana biti bez kapetana Postonjskog koji je zbog loma noge izgubljen jedno vrijeme, a nema ni Joze Stanića koji se ustalio na desnom boku.

Varaždinci će igrati u sastavu: Zelenika – Kolarić, Ba, Pellumbi, Urata – Peco, Lusavec, Elezi, Teklić – Brodić, Šego.

Zapadna tribina stadiona Varteksa solidno je ispunjena.

U 6. minuti opasna situacija pred varaždinskim golom. Dobro je ubacio Ivan Delić, no Demir Peco je uklizao i spasio situaciju. VAR soba bila je u komunikaciji sa sucem Franom Jovićem, no Jović je procijenio da nema potrebe gledati ponovljenu snimku.

U nastavku bude se Varaždinci. U 8. minuti pucao je Tonio Teklić sa 16 metara, ali u korner odbija šibenski vratar Lovre Rogić.

U 11. minuti nakon pogreške varaždinskog veznjaka Karla Lusavca koji je izgubio loptu na svojih 20 metara, lopta je došla do Delića koji je tukao u kut, ali odlično je obranio varaždinski vratar Oliver Zelenika.

U 15. minuti još jednom je u dobroj prilici bio Delić koji je tukao glavom preko gola nakon centaršuta Duje Čopa.

Dvije minute kasnije Šibenčani su opet bili blizu pogotka. Iz auta je u peterac ubacio Haruki Arai, lopta je došla do Čopa koji je pucao preko gola.

U 22. minuti najbolja prilika za Varaždince na utakmici. Dobro su kombinirali Peco i Šego, Šego je ciljao, no lopta je otišla pored gola.

U 24. minuti Šibenčani su poveli nakon kornera 1:0. Ubacio je Mario Ćurić, obrana je loše reagirala i Čop je loptu s pet metara ubacio u mrežu.

No, kao i gotovo svaki put ove sezone, Varaždinci su začas izjednačili. U 29. minuti nakon kornera zabio je Michele Šego. Varaždinski napadač postigao je gol za 1:1 na asistenciju Lamine Ba.

U 37. minuti Varaždinci su opasno živjeli. Opet je u dobroj prilici bio Čop, no varaždinska obrana očistila je u korner.

U 39. minuti Zelenika je spasio svoju momčad drugog gola. Glavom je nakon kornera tukao Bernardo Matić, ali varaždinski varaždinski vratar je odlično reagirao.

U drugom dijelu Kovačević je promijenio formaciju na 3-4-3, uvevši Jelenića umjesto Pece i Stanić umjesto Lusavca.

U petoj minuti nastavka Varaždinci su preokrenuli. Šego je majstorski s 20 metara pogodio za preokret od 2:1.

U 54. minuti Teklić iz slobodnjaka s 25 metara trese gredu, a potom i Elezi gađa okvir vrata.

U 65. minuti opet Teklić. Izvrtio je nekoliko čuvara, kao na malome nogometu, i praktički se loptom želio ušetati u gol, no pucao je gostujući blok.

Kazna je stigla dvije minute kasnije. Stanić je srušio Delića u kaznenom prostoru i sudac Jović pokazao je na bijelu točku siguran je bio Ivan Delić za 2:2.

U 89. minuti u kaznenom prostoru je pao Šego, ali sudac Jović samo je odmahnuo rukom.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje