Povežite se s nama

Sport

Kajakaši i kanuisti Varteksa uspješni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na trodnevnom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore koje se održalo na drenažnom kanalu HE Dubrava.

Nastupilo je 70 posada iz hrvatskih klubova, a prvog dana natjecanja održano je natjecanje u slalomu i spust sprintu za kadete i juniore.

U slalomu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marko Staneković bio je 6, Neo Vugrek 12, Marin Bjeliš 14, a Borna Valjak 17. Kod kadetkinja u K-1 Hana Valjak plasirala se na 3. mjesto. Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Jan Petrić bio je drugi, a Filip Staneković plasirao se na 4. mjesto. U kanu jednosjedu (C-1) kod kadeta Marko Staneković bio je 6., a kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniori Roko Bengeri, Jan Petrić i Filip Staneković bili su drugi, a kadeti Marko Staneković, Neo Vugrek i Marin Bjeliš bili su treći. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 juniori u sastavu Roko Bengeri, Jan Petrić i Marko Staneković bila druga.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marko Staneković bio je 7., Neo Vugrek 12., Marin Bjeliš 15., a Borna Valjak 20. Kod kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. Kod juniora u K-1 pobijedio je Jan Petrić, a Filip Staneković bio je treći. U kanu jednosjedu (C-1) kod kadeta Marko Staneković bio je 4. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniorska ekipa Jan Petrić, Marko i Filip Staneković bili su prvi, a kadeti Marko Staneković, Neo Vugrek i Marin Bjeliš bili su treći. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 juniori u sastavu Jan Petrić, Marko i Filip Staneković bila druga.

U subotu je održano prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za seniore. Najuspješniji od varaždinaca bili su Katja Bengeri koja je pobijedila u kajaku i kanuu i Roko Bengeri koji je u kajaku pobijedio, a u kanuu bio drugi.

U kajaku na treće mjesto plasirao se Nikola Novosel, Damian Kukec bio je 8., Jan Petrić 9., a Filip Staneković plasirao se na 11. mjesto. Danijel Mijatović se u C-1 plasirao na 10. mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 pobijedili su Roko Bengeri, Nikola Novosel i Damian Kukec, au kanu jednosjedu ekipa 3xC1 u sastavu Roko Bengeri, Danijel Mijatović i Damian Kukec bila je treća.

U nedjelju je održano prvenstvo Republike Hrvatske u sprintu za seniore. U kajaku kod seniora David Rožmarić bio je drugi, Nikola Novosel treći, Jan Petrić 6., Damian Kukec bio je 7, a Michel Ivić 10. U konkurenciji kanu jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je treće mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 David Rožmarić, Nikola Novosel i Jan Petrić bili su drugi kao i ekipa u kanu jednosjedu 3xC1 u sastavu David Rožmarić, Danijel Mijatović i Damian Kukec.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje