Povežite se s nama

Sport

Ludbreg će biti domaćin prve etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Objavljeno:

- dana

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea.

Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu više od 1000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu 20 timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale.

Već tradicionalno CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u samom Centru svijeta, Ludbregu. Prva etapa održat će se u utorak 27. rujna.

Velika imena profesionalnog biciklizma

CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih.

Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Dolazak na CRO Race potvrdio je i ovogodišnji pobjednik Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard, koji nastupa za Jumbo Vismu.

Etape prolaze kroz cijelu Hrvatsku

Još od svog prvog izdanja biciklistička utrka CRO Race izlazi izvan okvira sportskog natjecanja, a važan je dio priče i vizije ovog događanja i promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma. S obzirom na doseg koji CRO Race ima, a govorimo o više od 200.000 posjetitelja, od čega je 25.000 stranaca te o tome kako se utrka uživo prenosi u preko 130 zemalja svijeta, posve je jasno zašto zaslužuje titulu globalnog ambasadora Hrvatske. Razlog je to zašto su i ove godine brojni destinacijski partneri prepoznali vrijednost utrke za svoje područje i odlučili ugostiti ovo jedinstveno događanje.

Druga etapa počinje u pitoresknom Otočcu s ciljem u Zadru. Uzbudljiva staza čeka nas i trećeg dana utrke, a vozit će se od Sinja do Primoštena. Natjecanje se nastavlja četvrtom etapom od Biograda na Moru do Crikvenice, a u petoj će biciklisti savladavati uspone.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje