Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinka (34) prijavila napad nožem u pečenjarnici, a razbojnik bio – njezin suprug (33)

Objavljeno:

- dana

PRESUDA BRAČNOM PARU

Bračni par iz Varaždina, suprug N.N. (33) i njegova supruga K.N. (34) su nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašeni krivima za kazneno djelo krađe, odnosno za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Presuda je donesena u siječnju, gotovo šest i pol godina nakon navodnog razbojništva počinjenog u pečenjarnici u varaždinskom Graberju.

Štitila supruga

Danas 34-ogodišnja K.N. je 2010. godine u pečenjarnici radila kao pomoćna kuharica, a 16. listopada oko 23 sata je policiji prijavila da je bila žrtva razbojništva te je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe.

– Navela je da je u pečenjarnicu ušla njoj nepoznata osoba te joj rekla da je ovo pljačka i primijetila je da u ruci drži nož. Zatim ju je muškarac odgurnuo prema umivaoniku i lijevom rukom otključao kasu je iz nje uzeo papirnati novac, spremio novac i nož u džep jakne te izašao iz pečenjare – ispričala je tada policijskim službenicima K.N., majka  šestero malodobne djece, od kojih četvero ima s N.N.

Ispostavilo se, međutim, da je sve izmislila: krađu je počinio njezin suprug koji je uzeo oko 2.800 kuna, koliko je iznosio dnevni utržak.

Nije mu bilo prvi put…

N.N. je to i priznao. – Negdje oko 22.30 sati došao je do supruge na posao, a kako nije bilo gostiju, ona je radila obračun dnevnog utrška na registar kasi. Kad je supruga završila s obračunom, dnevni utržak je stavila u bijelu kuvertu i sve zajedno odložila u ladicu registar kase koju je ostavila otvorenu. Budući je bio u financijskim problemima i nezaposlen, u jednom je trenutku odlučio uzeti kuvertu s novcem, pa je prišao registar kasi kada je supruga bila leđima okrenuta prema njoj, te je iz nje uzeo kuvertu s novcem i bez riječi je napustio lokal – priznao je policijskim službenicima.

Naveo je da je veliku većinu novca potrošio da bi vratio dugove.  

– Žao mu je zbog toga, pogriješio je, pa je supruga iz straha da ona ne izgubi posao, a da njega zaštiti, policiji prijavila razbojništvo – prenesen je njegov iskaz u presudi.

Muž u zatvor, ženi uvjetna kazna

Nepravomoćnom presudom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, pri čemu mu je sud kao olakotne okolnosti utvrdio to što je otac četvero malodobne djece i što je na ispitivanju na policiji iskreno priznao i opisao sporni događaj.

Međutim, kao otegotnu okolnost su mu uzeli to što je već kažnjavan, pri čemu je ranije osuđen na kaznu zatvora za krađu i tešku krađu, ali i to što je tijekom suđenja nastojao uvjeriti sud da je njegovo ispitivanje na policiji bilo nezakonito, čime je doprinio znatnom odugovlačenju ovog postupka.

Njegova supruga K.N. osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od 3 mjeseca uvjetno na jednu godinu, pri čemu je sud kao olakotne okolnosti utvrdio što je majka šestero malodobne djece i što dosad nije bila osuđivana.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA / natsoshow.org

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija nakratko u mraku uočila muškarca s puškom u ruci, a ostatak ove priče je kao iz filma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. svibnja, oko 2 sata nakon ponoći u Nedelišću, Štamparskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prilikom službenog postupanja prema drugoj osobi uočili su nepoznatog muškarca s puškom u ruci, ali su ga odmah potom zbog mraka izgubili iz vida.

U kratkom vremenu oformljen je tim policijskih službenika Interventne jedinice policije i drugih policijskih službenika koji su krenuli u potragu, javila je PU međimurska. Nešto prije 3 sata u Uskoj ulici, kroz prozor jedne od obiteljskih kuća, na ulicu je iskočio muškarac s puškom u ruci te prijeteći uzviknuo prema policijskim službenicima. Ujedno, muškarac je prema njima okrenuo pušku te ju pritom repetirao.

– Odvažnom i nadasve prisebnom reakcijom policijski službenici uspjeli su uz primjenu sredstava prisile svladati muškarca te ga uhititi i privesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Provjerom identiteta utvrđeno je kako se radi o 28-godišnjaku. Očevidom s mjesta događaja izuzeta je Airsoft puška, model M4 A1 Carabine, kalibra 6 mm. Radi se o iznimno kvalitetnoj replici američke jurišne puške koja je posebno prilagođenoj bliskoj borbi i borbi unutar objekata. Takva puška svojim vanjskim izgledom nimalo ne odudara od originala. Ističemo, kako su policijski službenici u iznimno složenoj i zahtjevnoj situaciji, sukladno načelu razmjernosti, prema napadaču primijenili najblaže sredstvo prisile te time postigli cilj postupanja. Najvažnije od svega, osigurali su da u opisanom događaju nitko nije stradao – pojasnili su iz policije.

Napomenimo da je Airsoft vojni simulacijski šport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđeno kako je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te je uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje