Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinka (34) prijavila napad nožem u pečenjarnici, a razbojnik bio – njezin suprug (33)

Objavljeno:

- dana

PRESUDA BRAČNOM PARU

Bračni par iz Varaždina, suprug N.N. (33) i njegova supruga K.N. (34) su nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašeni krivima za kazneno djelo krađe, odnosno za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Presuda je donesena u siječnju, gotovo šest i pol godina nakon navodnog razbojništva počinjenog u pečenjarnici u varaždinskom Graberju.

Štitila supruga

Danas 34-ogodišnja K.N. je 2010. godine u pečenjarnici radila kao pomoćna kuharica, a 16. listopada oko 23 sata je policiji prijavila da je bila žrtva razbojništva te je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe.

– Navela je da je u pečenjarnicu ušla njoj nepoznata osoba te joj rekla da je ovo pljačka i primijetila je da u ruci drži nož. Zatim ju je muškarac odgurnuo prema umivaoniku i lijevom rukom otključao kasu je iz nje uzeo papirnati novac, spremio novac i nož u džep jakne te izašao iz pečenjare – ispričala je tada policijskim službenicima K.N., majka  šestero malodobne djece, od kojih četvero ima s N.N.

Ispostavilo se, međutim, da je sve izmislila: krađu je počinio njezin suprug koji je uzeo oko 2.800 kuna, koliko je iznosio dnevni utržak.

Nije mu bilo prvi put…

N.N. je to i priznao. – Negdje oko 22.30 sati došao je do supruge na posao, a kako nije bilo gostiju, ona je radila obračun dnevnog utrška na registar kasi. Kad je supruga završila s obračunom, dnevni utržak je stavila u bijelu kuvertu i sve zajedno odložila u ladicu registar kase koju je ostavila otvorenu. Budući je bio u financijskim problemima i nezaposlen, u jednom je trenutku odlučio uzeti kuvertu s novcem, pa je prišao registar kasi kada je supruga bila leđima okrenuta prema njoj, te je iz nje uzeo kuvertu s novcem i bez riječi je napustio lokal – priznao je policijskim službenicima.

Naveo je da je veliku većinu novca potrošio da bi vratio dugove.  

– Žao mu je zbog toga, pogriješio je, pa je supruga iz straha da ona ne izgubi posao, a da njega zaštiti, policiji prijavila razbojništvo – prenesen je njegov iskaz u presudi.

Muž u zatvor, ženi uvjetna kazna

Nepravomoćnom presudom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, pri čemu mu je sud kao olakotne okolnosti utvrdio to što je otac četvero malodobne djece i što je na ispitivanju na policiji iskreno priznao i opisao sporni događaj.

Međutim, kao otegotnu okolnost su mu uzeli to što je već kažnjavan, pri čemu je ranije osuđen na kaznu zatvora za krađu i tešku krađu, ali i to što je tijekom suđenja nastojao uvjeriti sud da je njegovo ispitivanje na policiji bilo nezakonito, čime je doprinio znatnom odugovlačenju ovog postupka.

Njegova supruga K.N. osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od 3 mjeseca uvjetno na jednu godinu, pri čemu je sud kao olakotne okolnosti utvrdio što je majka šestero malodobne djece i što dosad nije bila osuđivana.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA / natsoshow.org

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić vozio neregistrirani BMW s ne pripadajućim registarskim pločicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 25. travnja, u 14,45 sati u Piškorovcu ophodnja Policijske postaje Prelog zaustavila je osobno vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao 24-godišnjak, dok se na vozilu nalazile ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog neregistriranog vozila te ne sklopljenog ugovora o obveznom osiguranju u prometu odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu mladiću su izdani obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog te će biti kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 920 eura.

Ujedno je protiv mladića podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje