Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Karmen pobijedila rak i u Varaždinu predstavila svoje dvije knjige

Objavljeno:

- dana

KNJIŽEVNA VEČER

– Sretna sam što sam došla u Varaždin, grad anđela – rekla je Karmen Weber Damjanić, autorica knjiga “Dodir svjetla” i “Ždralovgrad” jučer na književnoj večeri održanoj u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović.

Karmen Weber Damjanić profesorica je kineziologije, osnivačica sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj, trenerica plivanja i međunarodna plivačka sutkinja koja sa suprugom i sinom živi u Zagrebu. Prije sedamnaest godina oboljela je od malignog oboljenja koje joj je, kaže, potpuno promijenilo život.

– U trenutku kad saznate da imate maligno oboljenje, vjerujem da čovjek može reagirati na dva načina. Onaj spontani gdje ne priznaje bolest, već se bori ili se prepušta situaciji. Ja sam borac, iz sportske sam obitelji i nisam dvojila, odabrala sam borbu – izjavila je Karmen Weber Damjanić koja je autobiografsku knjigu “Dodir svjetla” objavila 2010. godine, nakon što je punih deset godina rukopis stajao u ladici.

– Uvijek sam voljela pisati, ali sam to uvijek radila uz puno drugih stvari. Kada dođemo do nekih teškoća u životu, zapravo tu prorade razni talenti prema crtanju, modeliranju, pjevanju i slično – kaže autorica na koju je pisanje djelovalo terapeutski. Iako je imala podršku obitelji i medicinskog osoblja, ističe kako se u bolesničkom krevetu u konačnici ipak morala suočiti sa samoćom i bolešću. Tada je upoznala svoj anđela čuvara imena Hab koji joj je otkrio duhovni svijet.

Prije tri godine Karmen Weber Damjanić napisala je “Ždralovgrad”, roman o ljudskim odnosima i bezuvjetnoj ljubavi koji se događa u Ždralovgradu, današnjem gradu Daruvaru. Priča je to o odnosu oca i kćeri. Otac, potaknut svojom starošću i napunivši osamdeset godina pita se što može ostaviti svojoj kćeri.

– Poveznica između “Dodira svjetla” i “Ždralovgrada” jest u tome da jedino od čega živimo i ono što ostaje iza nas jest ljubav – kaže autorica koja poručuje svima kako uvijek postoji svijetlo na kraju tunela.

– Znam da nismo na ovom svijetu slučajno, postoji taj duhovni svijet o kojem puno ne znamo. Sve što napravimo srcem, to su pravi odabiri i sigurno nismo pogriješili. Greške i krivnja ne postoje, nego samo postoje zadaci koji su nam dati – zaključuje autorica.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje