Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na stadionu NK „Sloga“ Čakovec održan 16. nogometni turnir „Special Power League“

Objavljeno:

- dana

Na stadionu Nogometnog kluba „Sloga“ Čakovec održan je 16. nogometni turnir „Special Power League“, jedinstveni projekt kojem je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju. 

Udruga za autizam „Pogled“ već četiri godine sudjeluje na spomenutom turniru, pokrenutom sa željom motiviranja djece i odraslih s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Cilj je također omogućiti djeci i odraslima s teškoćama u razvoju da ravnopravno nastupe i zaigraju za svoj omiljeni nogometni ili rukometni klub, koji ih na ovaj način podržava, dajući im šansu da treniraju i nastupaju u natjecateljskim utakmicama.

– U nedjelju smo se svi skupili u lijepom našem Čakovcu i krenuli u šetnju parkom te se svi skupa poslikali kod fontane. Nakon toga smo razgledali Muzej Međimurja i krenuli prema NK-u „Sloga“. U 13 sati je bio ručak, a u 14 sati smo počeli s turnirom koji su svečano otvorili župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini – rekli su iz Udruge „Pogled“, zahvalivši pritom Županiji i Gradu na pokroviteljstvu i podršci turnira.

Svi su pobjednici

Odigran je potom 1. Special Power Leaders kup u kojem su sudjelovali organizator, roditelji i voditelji. Nakon simbolične igre voditelja i roditelja, nastavio se turnir koji je trajao do 17 sati.

– Svi su bili pobjednici, dobili su medalje, poklone i pehare, a za nagradu i sladoled koji nam je donirao Ledo. Svi su bili jako zadovoljni organizacijom, sretni i veseli. Bio je to prekrasan dan, što je i bio cilj turnira – da se svi osjećaju prihvaćeno te da i oni mogu igrati i sudjelovati. Zahvaljujemo tvrtki Donum d.o.o. na izradi majica za timove te NK-u „Sloga“ što nas podržava i što nam je omogućio da treniramo na njihovim terenima. Veliko „hvala“ i njihovom, a i našem treneru što je prepoznao da i oni mogu igrati nogomet i baviti se sportom – poručili su iz Udruge „Pogled“.

Osim domaćina, NK „Sloga“ – „Pogled“ Čakovec, sudionici 16. SPL turnira u Čakovcu bile su ekipe GNK Dinamo – Udruga za sindrom Down, Zagreb, HNK Rijeka – Rijeka 21, NK Osijek – Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, NK Slaven Belupo – Sportska udruga „Veliko srce“ i NK Istra 1961 – Škola za odgoj i obrazovanje Pula.

„Special Power League“ (SPL) osnovana je 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge “Akademija zdravog življenja”, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada „Mateo Kovačić“, Udruga SILab, Udruga „Veliko srce“ iz Koprivnice, Udruga „Latice“ iz Koprivnice, Udruga „Pogled“ iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Udruga za Downov sindrom 21 Rijeka, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek, kao i nogometni te rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje