Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina gubili, okrenuli pa deklasirali Osijek!

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina nakon dva uzastopna poraza, u 14. kolu SuperSport HNL-a ugostili su Osijek, trećeplasiranu ekipu Lige. Varaždinci su pobijedili goste s 4:1.

Budući da Osječani igraju s trojicom u zadnjoj liniji, to je odlučio zrcaliti trener Mario Kovačević. U zadnjoj liniji počeli su Jelenić, Ba i Stolnik, na bokovima su krenuli Kolarić i Stanić, u vezi Puclin, Teklić i Elezi, a u vršku napada Posavec i Brodić.

U 3. minuti prva prilika za goste. Dion Drena Beljo pucao je, Lamine Ba blokirao i odbio u korner. U 8. minuti prva prilika varaždinskog sastava. Ubacio je sastrane Matija Kolarić, glavom je pucao Fran Brodić, no preslabo.

U 18. minuti Osijek je poveo. Ponovno je koban bio udarac iz kuta. Nabacio je Mijo Caktaš, a glavom je pogodio Laszlo Kleinheisler za 1:0. Blizu drugog pogotka bio je Kleinheisler u 27. minuti. Dobro je izbacio Marka Stolnika i odapeo s 25 metara, no pored gola.

U 32. minuti stiglo je varaždinsko izjednačenje. Odlično je bok probio kapetan Kolarić, dao za Ivana Posavca koji je glavom s pet metara pogodio za 1:1.

Samo tri minute kasnije Varaždinci su okrenuli. Ovaj put Posavec je bio u ulozi asistenta. Dao je za Elezija koji je s nekoliko metara loptu pospremio u mrežu za 2:1. U 42. minuti nevjerojatan gol postigao je Tonio Teklić za 3:1. S 30 metara pogodio je silovito i lopta se od Ivušićevih leđa odbila u gol.

U prvoj minuti nastavka ponovno je Posavec bio blizu gola. Odapeo je s 18 metara, no njegov pokušaj otišao je preko gola. U 53. minuti opasno je tukao Teklić, ali Ivušić je bez problema obranio njegov pokušaj.

U 60. minuti Osijekov igrač je pokošen u kaznenom prostoru, no nakon VAR provjere signalizirano je zaleđe.

U 67. minuti u odličnoj je prilici bio Elezi. Ipak njegov udarac otišao je pored gola. U 73. minuti odlično je Teklić povukao kontru, dao za Posavca čiji je udarac odsjeo na gredi. No, samo nekoliko sekundi kasnije Brodić je odapeo izvana, lopta je pobjegla Ivušiću za novi gol Varaždina. Nakon VAR provjere sudac Bebek je poništio gol.

“Točku na i” stavio je Niko Domjanić golom u 94. minuti nakon što je u igri proveo samo minutu vremena.

Do kraja su Varaždinci uspjeli sačuvati prednost za novu pobjedu, koja im je donijela 19-ti bod.

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Nastavite čitati

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje