Povežite se s nama

Crna kronika

Kod maloljetnika pretragom pronađena droga, a kod 39-godišnjaka pištolj ručne izrade i dvije puške

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija javila je o dvjema pretragama doma na području Varaždinske županije.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu kuću i pripadajuće prostorije kojima se koristi 17-godišnjak.

Isti je tom prilikom policijskim službenicima dragovoljno predao nekoliko vrećica sa sadržajem sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu ukupne mase 13,9 grama, nekoliko vrećica sa sadržajem nepoznate praškaste materije bijele boje nalik na drogu amfetamin ukupne mase 28,1 grama, 13,6 grama nepoznatih tableta žute boje, precizne digitalne vage, mobitele, novac i drugo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje nad istim.

Osim toga, u srijedu, 26. listopada, u vremenu od 17 do 17,52 sati temeljem naloga Prekršajnog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija hrvatskog državljanina starosti 39 godina.

Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli pištolj ručne izrade s prigušivačem, prerađenu pušku te zračnu pušku. Protiv navedenog 39-godišnjaka u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje