Povežite se s nama

Sport

Odigrane utakmice drugog kola Hrvatske lige košarke u kolicima

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

U Školsko sportskoj dvorani u Graberju odigrane tri utakmice drugog kola Hrvatske lige košarke u kolicima.

 

Snage su odmjerili KKI Varaždin kao domaćin te KKI Zagreb i KKI Vukovi. U prvoj utakmici su se sastali KKI Varaždin i KKI Vukovi; pobjeda je otišla na stranu Varaždina 68:52 (19:8,14:13,19:12,16:19).

Za KKI  Varaždin su nastupili: Albert Jurković, Robert Minđek, Matija Tenšić, Ivo Lovrenović, Jurica Minđek, Josip Rogulja, Emil Baliga i Mario Bencek.

Ekipu KKI Vukovi su predstavljali: Esad Avdić, Luka Bastalić, Nino Krsnik, Filip Bosanac i Matko Jurić.

 KKI Varaždin je u utakmicu ušao čvrsto, dominirajući u obrambenom skoku iz kojega su se kasnije razvijale kontre i polukontre. Već nakon prve četvrtine stekli smo solidnu prednost koju smo do kraja utakmice održavali. U zadnjoj četvrtini  dvojica  igrača Varaždina su morala napustiti igru zbog pet osobnih. Igrači sa klupe  koji su ih zamijenili su odradili svoj posao korektno i utakmica je rutinski privedena kraju. Najefikasniji u redovima Varaždina bio Robert Minđek sa 23 koša, dok je kod  gostujućih igrača s 20 pogodaka bio iskusni Esad Avdić. Druga utakmica je odigrana između ekipa KKI Varaždina i KKI Zagreba. KKI Varaždin je nastupio u istom sastavu, a KKI Zagreb su predstavljali: Damjan Lisska, Nikica Trbović, Ante Vrbanec, Ivan Sakan, Ivica Vujica, Ante Štimac i Josip Maras. Pobjeda iz ove utakmice je otišla na stranu gostujućeg KKI Zagreba 54.73 (12:21,14:14,17:21,12:17). U ovu utakmicu KKI Varaždin je ušao bez prevelikih ambicija, svjestan kvalitete gostujuće momčadi. Znajući da teško možemo dobiti goste iz Zagreba priliku za malo višu minutažu su dobili rezervni igrači. Gosti su utakmicu priveli kraju ne dozvoljavajući bilo kakvo rezultatsko približavanje. Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Damjan Lisska s 29 koševa dok je za domaćine ponovo najviše ubacio Robert Minđek – 12 koševa. Treći susret su odigrali KKI Zagreb i KKI Vukovi rezultatom 63:49.

– Ovim putem se zahvaljujem Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na ustupanju dvorane za odigravanje prvenstvenih utakmica. Također pozivam sve zainteresirane građane Varaždina da nas dođu podržati u nedjelju 20.11. kada nam u goste dolaze ekipe KKI Brod i KKI Brod 2 iz Slavonskog Broda, rekao je Jurković Alberta, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Varaždin.

 

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje