Povežite se s nama

Međimurje

U tijeku je natječaj za novi ciklus stipendiranja međimurskih učenika deficitarnih obrtničkih zvanja

Objavljeno:

- dana

U tijeku je natječaj koji provodi Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom te gradovima i općinama za novi ciklus stipendija za učenike deficitarnih obrtničkih zvanja.

Učenice i učenici s prebivalištem u Međimurskoj županiji koji se žele natjecati trebaju dostaviti dokumentaciju prema uvjetima natječaja.

Prijavnice s dokumentacijom dostavljaju se osobno ili poštom u Obrtničku komoru Međimurske županije, I.G.Kovačića 4, 40.000 Čakovec, najkasnije do 21. prosinca 2022. godine.

Godišnji iznos stipendije je 6000 kuna (796,34 eura).

Izbor zvanja koja se stipendiraju vrši se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom u Čakovcu, a dosad su stipendirani kuhari, autoelektričari, stolari, tokari, obućari, strojobravari, vodoinstalateri, keramičari, konobari, autolimari, soboslikari, slastičari, fasaderi, elektromehaničari i bravari…

Projekt se provodi od 2003. godine, otkad je više od 500 mladih dobilo stipendije u ukupnoj vrijednosti od tri milijuna kuna, čime su Obrtnička komora Međimurske županija i Međimurska županija s partnerima motivirali mlade da upišu programe u strukovnim školama te steknu zvanja koja im pružaju siguran posao jer tržište za njima vapi.

Obrtnička komora Međimurja već 20. godinu zaredom uspješno provodi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja. Projekt tradicionalno financijski podupiru Međimurska županija, gradovi Mursko Središće, Prelog i Čakovec te od prošle školske godine i 17 međimurskih općina.

Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji komora objavljuje, zajedno s obrascima za natječaj.

Tekst natječaja i prijavnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje