Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Blaž i Dragica Vidaček iz Varaždina proslavili dijamantni pir

Objavljeno:

- dana

Koliko ljubav može biti snažna i postojanja svjedoče 23 bračna para koji ove godine slave 50 i 60 godina braka.

Prigodno druženje za zlatne i dijamantne „mladence“ i ove godine organizirao je Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije.

– Drago mi je što smo se i ove godine mogli okupiti i pravom starinskom svadbom proslaviti 50 i 60 godina braka. Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a dijamantni pir jedan bračni par. Ova proslava je svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli „da“, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti. Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših slavljenika – rekla je predsjednica Udruge Jadranka Bahlen zahvalivši se Varaždinskoj županiji koja prati rad i aktivnosti Udruge.

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić. Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. Vi ste svjedoci ljubavi, koja ponekad i nije bila lagana, ali je bila ustrajna, puna kompromisa, poštivanja i razumijevanja. Pokazali ste i dokazali da takva ljubav može pobijediti sve. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato jer ste „izdržali“ toliko godina u braku, već iz razloga što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, suza, strahova, briga, ali i ljubavi, smijeha i veselja. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako sačuvati istinske vrijednosti. Čestitam vam na ovim lijepim obljetnicama i želim vam puno zdravlja, sreće, ljubavi i zajedništva u godinama koje su pred vama – poručila je zamjenica Zagorec.

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Život i društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” ima brojne planove za ovu godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” održala je u subotu, 27. travnja, redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama. Istaknuo je kako se značaj umirovljenika u ovoj sredini odlikuje kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3200 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen “Bajs bend” i dobro uvježbani zbor Udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje