Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Policija u Varaždinu zaustavila auto Makedonca (21) te našla 11 kilograma marihuane, automatsku pušku i revolver

Foto: PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 12. siječnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u Varaždinu, u Ulici hrvatskih branitelja, tijekom provođenja zadaća na suzbijanju zlouporabe droga, pristupili provjeri identiteta nepoznate muške osobe te pregledu osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka kojim se isti koristio.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 21-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije s prijavljenim prebivalištem na području Republike Slovenije. Budući da je predmetni odbio omogućiti policijskim službenicima pregled osobnog vozila, u petak, 13. siječnja od strane Županijskog suda u Varaždinu izdan je nalog za pretragu spomenutog vozila.

Izvršenom pretragom vozila u istom je pronađeno 12 paketa sa sveukupno 10.915 grama droge marihuane, jedna automatska puška PPŠ-41, sovjetske proizvodnje, s pripadajućim spremnikom te jedan revolver nepoznate marke i modela, javila je varaždinska policija.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske nad 21-godišnjakom provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje