Povežite se s nama

U fokusu

Hvala vam što smo zajedno obarali rekorde! Evo vaših pet najdražih članaka u 2016. godini

Objavljeno:

- dana

ISPRATILI SMO 2016.

Godina koju smo ispratili bila je turbulentna, a vi, vjerni čitatelji, pratili ste nas cijelo vrijeme. U 2016. godini je naš portal obarao rekorde čitanosti, a prosinac smo završili sa 140.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno.

Hvala vam što nas pratite i što ste prepoznali naš svakodnevni rad i trud!

Donosimo pet najčitanijih članaka na našem internetskom portalu u 2016. godini, a u 2017. godini želimo još puno lijepih vijesti.  

1. Dr. Siniša Car nudi besplatni smještaj i hranu umjetnicima u zamjenu za rad s lokalnim mališanima

Varaždinski kardiolog na Mljet je otišao nakon što je, u nemogućnosti da nađe zamjenu zbog odlaska u mirovinu, dotadašnja liječnica na Mljetu uputila javni TV apel. Javio se dr. Siniša Car i dobio posao. Liječnik se očigledno dobro uklopio u novu sredinu i saživio sa svojim novim sumještanima, a članak o njegovom apelu objavljen je 30. kolovoza.

 

2. Radnicima Koke prekipjelo: rade i po 12 sati dnevno, na poslu su od 2 u noći do 14 sati

Radnici varaždinske Koke su 30. lipnja na oko sat vremena prestali s radom želeći na taj način upozoriti Upravu tvrtke da su na izmaku snaga. Uvjeti rada su teški i iscrpljujući: prekipjelo je radnicima na liniji koji svakodnevno rade i po 12 sati, od 2 u noći do 14 sati. Ubrzo nakon toga počeli su pregovori koji su rezultirali dogovorom s Upravom.

3. FOTO Morski vukovi, Oliver i Gibonni zapalili prepunu Arenu

Varaždinska Arena 29. listopada bila je dupkom puna, a atmosfera je bila sjajna. Definitivno koncert 2016. godine!

4. UNICEF dodijelio priznanja Varaždinkama, primalji Eriki Spirić i psihologinji Stani Vereš

Veliko priznanje su 11. prosinca u Zagrebu na proslavi 70. rođendana UNICEF-a primile dvije Varaždinke, profesorica psihologije Stana Vereš, dugogodišnja djelatnica Centra za socijalnu skrb Varaždin, i primalja Erika Spirić, glavna primalja Opće bolnice Varaždin.

5. Među najboljim doktorima iz Hrvatske i pet liječnika iz Varaždina, pogledajte tko su oni

Portal najdoktor.com objavio je listu najboljih liječnika i stomatologa u Hrvatskoj prema glasovima pacijenata, a na toj listi našlo se i pet liječnika iz Varaždina, odnosno Varaždinske županije. To su poznata varaždinska liječnica Dubravka Dvoršćak, dr. med. specijalist interne medicine, endokrinolog i dijabetolog iz Opće bolnice Varaždin, dvoje ginekologa Hrvoje Brijačak, spec. ginekologije i porodiljstva iz Opće bolnice Varaždin i Borislav Dokuzović, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, voditelj ginekološke ordinacije u Domu zdravlja, liječnica obiteljske medicine Sanja Škudar-Popović, dr. med i otorinolaringolog Domagoj Butigan, dr. med.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Bale se miču pa Grad Varaždin prodaje zemljišta u Brezju, evo koja je početna cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bale se napokon miču, a Grad Varaždin objavio je javni natječaj za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje smještenoj uz istočnu zaobilaznicu na ulazu u Varaždin. Predmet javnog natječaja su 24 parcele veličine od 4 do više od 40 tisuća kvadratnih metara.

Početna cijena za sve parcele iz ovog natječaja bit će 30 eura po kvadratnom metru. Na pojedinim parcelama nalaze se bale otpada, postupak zbrinjavanja je u tijeku. Budući vlasnici stupit će u posjed tek nakon završetka tog postupka te će opremanje komunalnom infrastrukturom ovisiti o interesu i lokaciji same parcele.

Zainteresirani ponuditelji su dužni prijavu za sudjelovanje na javnom nadmetanju poslati preporučeno ili osobno na adresu Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, s naznakom „PRIJAVA NA NATJEČAJ (navesti redni broj nekretnine za koju se prijavljuje)- ne otvaraj“ . Natječaj za prodaju provodit će se usmenim nadmetanjima, a rok za podnošenje prijava je 6. lipnja 2024. godine do 9 sati.

Ostali detalji javnog natječaja kao i parcelizacije Brezja mogu se vidjeti na poveznici.

Nastavite čitati

U fokusu

Iz Varteksa poručili: Ako se HBOR ne predomisli, pričamo o neizbježnom kraju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Početkom ovog tjedna uprava nekadašnjeg varaždinskog tekstilnog diva Varteksa održala je sastanak s bankama (ZABA-HBOR), na kojem je Uprava društva prezentirala analizu trenutnog stanja društva te jasan plan stabilizacije poslovanja.

– Taj plan ne uključuje samo isplatu nekoliko idućih plaća, već jasan smjer i strategiju kojom bi poslovanje društva krenulo prema dugoročnoj samodrživosti. Razgovarali smo i o ponudi Društva za podmirenje duga banaka, te je sukladno tome jučer poslana službena ponuda Bankama. Banke bi prihvaćanjem ponude omogućile da društvo dobije priljev svježeg novca od dokapitalizacije i novih pozajmica, a koji bi se iskoristio za pokretanje punog kapaciteta proizvodnje, kao i plaćanje dospjelih dugova – ističu iz Varteksa.

No, Uprava je primila odbijenicu od ZABA-HBOR na ponudu.

– Najviše nas pogađa i iznenađuje odluka HBOR-a budući da je Banka u vlasništvu države, a stečaj Varteksa bi prema našim kalkulacijama, doveo do neto gubitka za državni proračun u iznosu preko 7,4 milijuna eura u idućih godinu dana, dok je ZABA kao komercijalna banka čak bila naklonjena aranžmanu za spas i očuvanje radnih mjesta, iako to nije njihova zadaća.

Postavlja se pitanje koja je svrha Hrvatske banke za obnovu i razvoj, jer na primjeru Varteksa mi ne vidimo da drže niti do očuvanja radnih mjesta, niti vidimo da brinu o novcu poreznih obveznika.

Ovo odbijanje stavlja nas u tešku situaciju jer, ako se HBOR ne predomisli, pričamo o neizbježnom kraju Varteksa. Još jednom molimo ljude koji odlučuju u HBOR-u da ponovno razmotre našu ponudu i uzmu u obzir sve parametre.

Srce nam se slama pri pomisli na sve zaposlenike, partnere i stogodišnju tradiciju koju su generacije ljudi gradile – ističu iz Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje