Povežite se s nama

U fokusu

Hvala vam što smo zajedno obarali rekorde! Evo vaših pet najdražih članaka u 2016. godini

Objavljeno:

- dana

ISPRATILI SMO 2016.

Godina koju smo ispratili bila je turbulentna, a vi, vjerni čitatelji, pratili ste nas cijelo vrijeme. U 2016. godini je naš portal obarao rekorde čitanosti, a prosinac smo završili sa 140.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno.

Hvala vam što nas pratite i što ste prepoznali naš svakodnevni rad i trud!

Donosimo pet najčitanijih članaka na našem internetskom portalu u 2016. godini, a u 2017. godini želimo još puno lijepih vijesti.  

1. Dr. Siniša Car nudi besplatni smještaj i hranu umjetnicima u zamjenu za rad s lokalnim mališanima

Varaždinski kardiolog na Mljet je otišao nakon što je, u nemogućnosti da nađe zamjenu zbog odlaska u mirovinu, dotadašnja liječnica na Mljetu uputila javni TV apel. Javio se dr. Siniša Car i dobio posao. Liječnik se očigledno dobro uklopio u novu sredinu i saživio sa svojim novim sumještanima, a članak o njegovom apelu objavljen je 30. kolovoza.

 

2. Radnicima Koke prekipjelo: rade i po 12 sati dnevno, na poslu su od 2 u noći do 14 sati

Radnici varaždinske Koke su 30. lipnja na oko sat vremena prestali s radom želeći na taj način upozoriti Upravu tvrtke da su na izmaku snaga. Uvjeti rada su teški i iscrpljujući: prekipjelo je radnicima na liniji koji svakodnevno rade i po 12 sati, od 2 u noći do 14 sati. Ubrzo nakon toga počeli su pregovori koji su rezultirali dogovorom s Upravom.

3. FOTO Morski vukovi, Oliver i Gibonni zapalili prepunu Arenu

Varaždinska Arena 29. listopada bila je dupkom puna, a atmosfera je bila sjajna. Definitivno koncert 2016. godine!

4. UNICEF dodijelio priznanja Varaždinkama, primalji Eriki Spirić i psihologinji Stani Vereš

Veliko priznanje su 11. prosinca u Zagrebu na proslavi 70. rođendana UNICEF-a primile dvije Varaždinke, profesorica psihologije Stana Vereš, dugogodišnja djelatnica Centra za socijalnu skrb Varaždin, i primalja Erika Spirić, glavna primalja Opće bolnice Varaždin.

5. Među najboljim doktorima iz Hrvatske i pet liječnika iz Varaždina, pogledajte tko su oni

Portal najdoktor.com objavio je listu najboljih liječnika i stomatologa u Hrvatskoj prema glasovima pacijenata, a na toj listi našlo se i pet liječnika iz Varaždina, odnosno Varaždinske županije. To su poznata varaždinska liječnica Dubravka Dvoršćak, dr. med. specijalist interne medicine, endokrinolog i dijabetolog iz Opće bolnice Varaždin, dvoje ginekologa Hrvoje Brijačak, spec. ginekologije i porodiljstva iz Opće bolnice Varaždin i Borislav Dokuzović, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, voditelj ginekološke ordinacije u Domu zdravlja, liječnica obiteljske medicine Sanja Škudar-Popović, dr. med i otorinolaringolog Domagoj Butigan, dr. med.

Izvor:
Foto:

U fokusu

HNS-ov Božidar Novoselec želi i nakon izbora ostati načelnik Sračinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općini Sračinec danas se predstavio Božidar Novoselec, HNS-ov kandidat za načelnika općine, a tu su još bili prisutni i Predrag Štromar, saborski zastupnik, Marijan Škvarić, v.d. predsjednika ŽO HNS Varaždinske županije i kolege načelnici i kandidati iz susjednih općina.

Božidar Novoselec podsjetio je na realizirane projekte te je istaknuo najvažnije točke iz svojeg programa: “Općina Sračinec poželjno je mjesto za život sa standardom koji je prepoznat diljem županije. Dokaz tome je jedna pozitivna demografska slika koja je vidljiva kroz povećanje djece u dječjem vrtiću, ali i brojem odjeljenja u osnovnoj školi. Stambena zona „Gaj“ sa svojih 110 parcela u potpunosti je rasprodana i tu mlade obitelji grade kuće. Time je izgradnja dječjeg vrtića vlastitim sredstvima dobila svoj puni smisao, čime smo i uštedili velika novčana sredstva. Važan je i razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta, a ostvarili smo ga kroz razvoj poslovnih zona i novih investicija. Za sljedeći mandat imamo velike planove, a istaknut ću one za koje mislim da su najbitniji i svojim vizionarstvom ćemo ih i ostvariti. To je sigurno nova sportska dvorana koja je potrebna svim sportašima, rekreativcima, ali i našoj djeci u osnovnoj školi. Postojeću dvoranu prenamijenit ćemo u nove školske prostore za nastavu kako bi se i dalje odvijala u jednoj smjeni. Isto tako u planu je proširenje dječjeg vrtića i to za čak tri dodatna odjeljenja jer nam trendovi pokazuju da će biti potrebe za tim u slijedećem razdoblju. Posebno želim naglasiti rekonstrukciju Područne škole u Svibovcu Podravskom i taj ćemo projekat završiti sami ukoliko to neće učiniti Županija. I za kraj jedan od najvećih projekata je završetak modernizacije nerazvrstanih cesta.”

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji proglašena prirodna nepogoda zbog mraza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić danas je, 21. travnja, donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog mraza za četiri grada: Lepoglava, Varaždinske Toplice, Ludbreg i Novi Marof te 14 općina: Bednja, Beretinec, Breznica, Breznički Hum, Donja Voća, Martijanec, Gornji Kneginec, Mali Bukovec, Maruševec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Vidovec, Vinica i Visoko.

Prirodna nepogoda proglašena je zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama koje su nanijele velike materijalne štete na poljoprivredi u trajnim nasadima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama u periodu od 7. do 15. travnja 2021. godine.

U navedenom razdoblju zabilježene su temperature od -8 do -2 ℃. Znatne štete su u voćnjacima s obzirom da su pred cvatnju ili u samoj cvatnji, kada su i najosjetljivije na mraz. Najveće štete vidljive su na breskvama, trešnjama, kruškama, jabukama, šljivama, višnjama, marelicama, jagodama, malinama, kupinama i orasima. Isto tako, na pojedinim vinogradima su oštećene ranije sorte vinove loze te vinogradi u nižim predjelima.

Koliko je stvarno oštećenje, trenutno je nemoguće procijeniti budući da će štete biti vidljive u kasnijim fazama vegetacije, ističu iz Varaždinske županije.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju prijaviti u roku od 8 dana od proglašenja prirodne nepogode, dok gradska i općinska povjerenstva u roku od 15 dana trebaju izraditi prva izvješća s procjenom ukupne štete. Konačnu procijenjenu štetu Županijskom povjerenstvu trebaju dostaviti u roku od 50 dana.

Nastavite čitati