Povežite se s nama

Sport

Mia Međimurec najveća je nada varaždinskog sporta i ove godine želi postati juniorskom prvakinjom Europe

Objavljeno:

- dana

Iza Varaždinke Mije Međimurec vrlo je dobra godina. U prošloj, 2022. stigla je do naslova kadetske prvakinje Hrvatske u dvorani i na otvorenom.

Također, u kategoriji složeni luk postala je ukupna pobjednica Central European Cupa te je stigla do naslova kadetske prvakinje Europe u mješovitim parovima s Mihaelom Ćurićem iz PSK.

Europska smotra održala se u britanskom Lilleshallu. Mia i Mihael u četvrtfinalu pobijedili su njemačku ekipu, a u polufinalu tursku ekipu, koja je nakon kvalifikacija bila uvjerljivo prva. U finalu su svladali talijanski par i tako stigli do zlatnog odličja.

Uspjesi

– Unatoč zdravstvenim poteškoćama, rezultati prošle godine bili su vrlo zadovoljavajući i doveli su me do stipendije Hrvatskog olimpijskog saveza. Postala sam i dio hrvatske streličarske reprezentacije, tako da mogu reći da je godina bila uspješna. No, ne zadovoljavam se trenutnim rezultatima – rekla nam je Mia Međimurec, članica Streličarskog kluba Cekin.

Njezine rezultate prepoznali su sportski djelatnici, novinari i urednici koji su glasali u izboru za najsportaša Varaždina za 2022. godinu. Mia je na kraju proglašena za najveću nadu varaždinskog sporta u ženskoj konkurenciji.

– Malo me iznenadila ta nagrada. No, s druge strane uložila sam puno truda, što me dovelo do tog priznanja. Nagrada mi puno znači, jer me motivira da još više treniram i postignem još bolje rezultate – dodala je Mija koja se streličarstvom započela baviti vrlo rano, s osam godina.

– U streličarstvo su me uveli brat i sestra. Prateći brata i sestru na treninge sve više me počelo zanimati i tako sam počela redovito trenirati. Istovremeno sam se bavila slobodnim penjanjem i atletikom da bi si upotpunila treninge streličarstva – dodala je Mia kojoj je uzor Ella Gibson.

Ambicije

Riječ je o 22-godišnjoj Britanki, europskoj i svjetskoj prvakinji u složenom luku.

Miji pak ove godine slijedi nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

– Za ovu godinu cilj mi je poboljšati prijašnje rezultate i sudjelovati na više većih natjecanja. Cilj mi je osvojiti prvo mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu – zaključila je Međimurec.

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje