Povežite se s nama

Crna kronika

Policija u Međimurju zaustavila Slovenca koji je na auto montirao nepripadajuće registarske pločice

Objavljeno:

- dana

U subotu, 25. ožujka, u 14:10 sati u Turčišću prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su 45-godišnjeg slovenskog državljanina koji je upravljao Mercedes Vitom slovenskih nacionalnih registarskih oznaka, javila je PU međimurska.

Provjerom ljubljanskih registarskih oznaka utvrđeno je da ne pripadaju tom vozilu, već Mercedesu Coupe. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 45-godišnji slovenski državljanin u petak, 24. ožujka, oko 13:30 sati u Domašincu u namjeri lažnog prikazivanja registriranosti vozila montirao nepripadajuće registarske pločice na Mercedes Vito, kojim je kasnije sudjelovao u cestovnom prometu.

Protiv 45-godišnjeg slovenskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 45-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje