Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Mladić (19) sa skoro dva promila alkohola autom sletio s ceste, maloljetna putnica završila u bolnici

FOTO: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (sudionik lakše ozlijeđen, dok će kvalifikacija ozljeda za drugog sudionika biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, javila je PU međimurska.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,98 g/kg utvrđena je kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

„Mladi vozač“ (19) (sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama) skrivio je prometnu nesreću u nedjelju, 2. travnja, nešto poslije 12 sati na prometnici između Vratišinca i Žiškovca.

Uslijed neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad Toyotom Corollom te sišao izvan kolnika na travnatu cestovnu bankinu, gdje je došlo do zanošenja vozila i povratka na kolnik, a potom i do ponovnog silaska izvan kolnika.

U ponovnom izlijetanju automobil je bočnim dijelom udario u drveni stup niskonaponske električne mreže, a u nastavku kretanja i u obližnje drvo.

Vozač i maloljetna putnica vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnici, gdje je utvrđeno da je u nesreći 19-godišnji vozač lakše ozlijeđen, dok je putnica zadržana na daljnjem liječenju.

Kvalifikacija zadobivenih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje