Povežite se s nama

Sport

Zelenika, junak Varaždina protiv Lokomotive: Idemo se u zadnjih devet kola “potući” sa svima

Objavljeno:

- dana

Varaždinski vratar Oliver Zelenika najzaslužniji je što je njegova ekipa stigla do boda protiv Lokomotive odigravši 1:1 u sklopu 27. kola SuperSport HNL.

– Lokomotiva vrlo poletna ekipa s visokim presingom i jako kvalitetna. Demolirali su Hajduk na Poljudu, a i nas su stvarno „sprešali“ prvo poluvrijeme i srećom imali smo samo pogodak zaostatka. U drugom dijelu trener Kovačević je promijenio taktiku i promijenio neke igrače, mi smo se sabrali i to je urodilo plodom. Postigli smo izjednačujući pogodak i kasnije je sve prštalo od nogometa. Mogli smo i mi slavili, no na kraju možemo biti zadovoljni bodom – rekao je Oliver Zelenika, junak Varaždina u Kranjčevićevoj.

Tijekom tjedna, prije Lokomotive, u medijima je izašla informacija da Zelenika ima ponudu bundesligaša Wolfsburga, ali i da ga želi u svoje redove dovesti Dinamo.

No, Zelenika ističe da je fokusiran isključivo na svoj Varaždin.

Varaždinski nogometaši trenutno drže 4. mjesto s 37 osvojenih bodova. Bod više ima trećeplasirani Osijek, a bod manje petoplasirani Slaven Belupo. Dva boda manje od Varaždinaca imaju Rijeka i Istra 1961, a četiri boda manje osmoplasirana Lokomotiva.

– Bit će papreno u zadnjih devet kola, no idemo se „potući“ sa svima. Vjerujem da imamo snage za zadnji dio prvenstva. Zašto propustiti priliku. Idemo skupljati bodove, pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti– zaključio je Zelenika.

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje