Povežite se s nama

Život i društvo

Nastavljaju se ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Županijski nogometni savez Varaždin nogometnom klubu Omladinac iz Jurketinca odobrio je sredstva za obnovu klupskih prostorija – svlačionica.

Radi se projektu za koji će Općina Maruševec i ŽNS Varaždin uložiti financijska sredstva i poboljšati sportsku infrastrukturu kroz adaptaciju svlačionica NK Omladinac Jurketinec što uključuje zamjenu postojećih vodovodnih instalacija, skidanje starih i postavljanje novih keramičkih pločica te vodonepropusni premaz te uređenje zidova.

Projektni prijedlog su Nogometni klub Omladinac i Općina Maruševec prošle godine prijavili na natječaj Županijskog nogometnog saveza Varaždin, u vrijednosti preko 11.500 eura, te je nakon toga ŽNS Varaždin donio odluku o sufinanciranju radova u visini 4000 eura, dok će razliku iznosa pokriti Općina Maruševec.

– Drago mi je što je potrebne investicije u sportsku infrastrukturu na području Općine Maruševec prepoznao i Županijski nogometni savez Varaždin te ih u zadnjih godinu dana podržao s gotovo 10.000 eura. Naši klubovi NK Omladinac i ŠNK Rudar 47 natječu se u 3. Županijskoj nogometnoj ligi Varaždin, nalaze se u gornjem dijelu tablice i teže prema što boljem plasmanu kroz svoje rezultate i redovite treninge. Tako i Općina Maruševec teži prema što boljoj opremljenosti klubova te ulaže u sportsku infrastrukturu da bi sportašima, a poglavito mlađoj populaciji osigurala što bolje uvjete za bavljenje sportom – istaknuo je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim za NK Omladinac, Županijski nogometni savez Varaždin prošle je godine dodijelio sredstva i ŠNK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, za postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju u visini od 40.000 kuna. Kao partner na projektu koji je realiziran u prosincu prošle godine, Općina Maruševec je financirala radove iskopa rova, nabavu i postavu betonskih stupova te sufinancirala nabavu rasvjete igrališta ŠNK Rudar 47 s preko 108.000 kuna.

Također, Općina Maruševec je 2019. godine na nogometnom igralištu u Jurketincu postavila učinkovitu LED rasvjetu i sportsku opremu, a usporedno s tim rekonstruirala i opremila nogometno igralište u Donjem Ladanju. Nakon toga, rekonstruirana je i energetski obnovljena zgrada kluba u Donjem Ladanju da bi krajem prošle godine, u povodu 75. obljetnice postojanja nogometnog kluba ŠNK Rudar 47 na igralištu zasjala učinkovita LED rasvjeta.

Navedenim projektima Općina Maruševec u suradnji sa Županijskim nogometnim savezom Varaždin omogućuje što većem broju djece i mladih sportaša bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću, više puta tjedno, koja će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje športom.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje