Povežite se s nama

U fokusu

Štromara pogodilo što je Nadica Dreven Budinski ustvrdila da je dr. Zember smijenjena i zato jer je žena

Objavljeno:

- dana

OGLASIO SE PREDRAG ŠTROMAR

– Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Nadica Dreven Budinski ili je loše informirana ili je loše instruirana – reagirao je varaždinski župan Predrag Štromar novim priopćenjem vezanim uz njezin nedavni istup zbog smjene ravnateljice bolnice dr. Sanje Zember, te slučaj Kišić – Bajsić.

–  Prvo, ravnateljicu dr. Zember je smijenilo Upravno vijeće zbog propusta u vođenju bolnice. Uostalom, jučer je imenovana v.d. zamjenica ravnatelja Jasminka Begić i to upravo kako bi se uz njenu pravnu pomoć riješili problemi koji se vuku još od vremena kad je bolnica bila u sanaciji. Prije toga imenovan je v.d. ravnatelj dr. Kudelić, iznimno stručna osoba za koju vjerujem da će dati sve od sebe za OB Varaždin, a prije svega za pacijente – oglasio je Štromar.

HNS ima saborske zastupnice, a HDZ?

No,navode članica Zajednice žena Katarina Zrinski, da je sad već bivša ravnateljica Bolnice zasigurno zasmetala svima koji se nisu mogli nositi s time što je žena, što je mislila svojom glavom i na taj način se pokušala oduprijeti i suprotstaviti lokalnim političarima kojima je uvrijedila njihov vlastiti ego, očito su jako pogodile varaždinskog župana.

>>Zajednica žena Katarina Zrinski poziva Pomahač da se konačno oglasi o spornom slučaju Kišić – Bajsić

– Tvrdnje da se nekog smjenjuje zato što je žena bile bi smiješne da nisu tužne. Garantiram da toga neće biti u Varaždinskoj županiji dok sam ja župan.  Primjera radi,  u Varaždinskoj županiji od ukupno osam pročelnika pet je žena, a u saborskim klupama od ukupno devet HNS-ovih zastupnika i zastupnica, šest je žena. Suprotno tome, u Saboru nema ni jedne HDZ-ove saborske zastupnice iz cijele III. Izborne jedinice. Zazirem od bilo kakvog oblika diskriminacije, bilo spolne, na nacionalnoj osnovi ili neke druge  – poručio je u priopćenju.

Što se tiče novih članova Školskog odbora Srednje škole Ludbreg ponovio je ono što su iz Varaždinske županije već poručili: da će novoimenovani članovi, Dražen Košćak, Janja Banić i Katica Kalogjera svojim dugogodišnjim radnim iskustvom dati svoj doprinos u poboljšanju rada Srednje škole Ludbreg.

– Što se tiče slučaja vezanog uz maloljetnu osobu, apeliram da se ime maloljetnika više ne spominje u javnosti. Na to je apelirala i Pravobraniteljica za djecu – poručio je Štromar.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje