Povežite se s nama

Sport

Varaždinske Vidre ponovno briljirale na međunarodnom natjecanju u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Na bazenima Velenje u subotu, 22. travnja održao se Para swimming open, međunarodno natjecanje u paraplivanju u okviru 34. memoriala Boštjana Mariniča.

Na natjecanju je sudjelovalo 84 plivačica i plivača iz Slovenije, Hrvatske, BIH, a nastupilo je šestero natjecatelja uz vodstvo trenera Siana Leona Thiasa, mentorstvo Višnje Bunić i asistenciju Ivane Žimbrek.

Ivanu Kliškinjiću, Edi Kokijeru i Nikoli Modriću to je bilo prvo natjecanje.

Nikola Dodoš plivao je 50 m kraul i 50 m leđno u klasi S18. Na 50 m leđno osvojio je 1. mjesto među starijim seniorima. Borna Obradović plivala je 50 m kraul i 50 m leđno u klasi S18. Na 50 m kraul popravila je svoje najbolje vrijeme za 5 sekundi i postigla svoj osobni rekord. Na 50 m leđno osvojila 3. mjesto među seniorkama.

Franjo Krog plivao je 25 m kraul i osvojio 3. mjesto, Edo Kokijer na 25 m kraul osvojio 1. mjesto, dok je Nikola Modrić na 25 m kraul stigao do 2. mjesta.

– Veliko hvala Katarini Praznik iz PK Velenje na pozivu i organizaciji, Krunoslavu i Mihaeli Kokijer, roditeljima Ede Kokijera na vožnji na natjecanje, Tei Ladika, Blaženki Kliškinjić i Nadici Krog za pratnju svojoj djeci. Veseli i puni optimizma radujemo se idućem natjecanju 20. svibnja na 7. otvorenom regionalnom prvenstvu u paraplivanju – Zadar 2023 – ističu iz PK Vidra.

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Sport

Na Dalićevom preliminarnom popisu za Euro Ljubešćan Luka Ivanušec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić (57) objavio je preliminarni popis za Europsko prvenstvo.

Na popisu je nogometaš iz Ljubešćice koji trenutno nastupa za nizozemski Feyenoord Luka Ivanušec.

Rok za predaju konačnog popisa za kontinentalnu smotru je 7. lipnja do 23.59 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje