Povežite se s nama

Sport

SuperSport HNL: Varaždinci porazom u Gorici ostali bez europskog sna, domaćini osigurali opstanak

Objavljeno:

- dana

U pretposljednjem 35. kolu SuperSport HNL-a momčad Varaždina gostovala je kod Gorice. U susretu s mnogo golova slavio je domaći sastav rezultatom 5:2. Domaćini se sa Šibenikom bore za opstanak u prvoligaškom društvu, stoga ne čudi da je Gorica od prve minute krenula izrazito napadački prema varaždinskom golu.

I tek što se krenulo s centra Gorica je stigla do prednosti. Igrala se 2. minuta kada je Pršir uzeo loptu na sredini terena, dobro uposlio Ndockyta koji s desne strane pogađa suprotni kut gola vratara Zelenike. Rani pogodak osokolio je domaći sastav koji nastavlja s pritiskom prema varaždinskom golu. Takva igra donijela im je povećanje vodstva u 22. minuti. Sada je Ndockyt ubacio, Mitrović puca, ali njegov pokušaj Zelenika uspijeva odbiti. No, na odbijenu loptu natrčava Suk i lako pogađa za 2:0 Gorice.

Probudio se i Varaždin. Prvo su kombinirali Teklić i Brodić, ali bez veće opasnosti po vrata domaćeg sastava. U 34. minuti Varaždin smanjuje zaostatak na 2:1. Pilj je dao za Uratu, a ovaj povratnom loptom pronalazi Kolarića koji s par metara udaljenosti postiži pogodak. Tim se rezultatom otišlo i na odmor.

U nastavku susreta igra se većim dijelom preselila na sredinu terena. Prvu pravu priliku ima Varaždin u 65. minuti, kada je Urata ponovno pronašao Kolarića, ali strijelac prvog gola za Varaždince ovaj put nije pokazao jednaku preciznost.

I kada već Varaždinci ne uspijevaju doći do izjednačenja, domaćini zabijaju za 3:1. U 73. minuti Majstorović je pronašao Fruka, a ovaj lijepim golom svojoj momčadi ponovno donosi dva gola razlike. Deset minuta kasnije je 4:1 za Goricu, nakon gola Steenvoordena. Domaćini ne posustaju pa u 87. minuti imaju velikih 5:1 nakon još jednog pogotka Fruka. U ludoj završnici Varaždinci smanjuju zaostatak na 5:2, a strijelac je bio Težak.

Ovim porazom Varaždin se oprostio od mogućnosti za plasmanom u neki od europskih kupova, dok je Gorica osigurala mjestu u SuperSport HNL-u i sljedeće sezone. Iz lige ispada Šibenik.

U posljednjem kolu Varaždin u nedjelju, 28. svibnja, u 18 sati kod kuće dočekuje momčad Lokomotive.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje