Povežite se s nama

Sport

Vitez: S trenerom Kovačevićem nastavljamo i iduće sezone

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina završili su sezonu na 6. mjestu SuperSport HNL-a.

– Izuzetno sam zadovoljan sezonom i vrlo ponosan. Nakon prvog kola i poraza protiv Slavena svi su pričali da smo glavni kandidati za ispadanje, no ubrzo smo postali hit prvenstva. Primarni cilj je bio ostanak u ligi, tako da je sezona bila iznad svih očekivanja – rekao je Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždin istaknuvši da je klub to napravio sa skromnim budžetom od oko 20 milijuna kuna.

– Klub smo koji nikome ništa ne duguje. Pazimo na svaki euro, a uz to ulažemo u našu infrastrukturu – dodao je Vitez.

Treneru Mario Kovačeviću ugovor ističe s 31. svibnjem.

– Nakon ovakvih rezultata u kontinuitetu, s trenerom koji nas je uveo u prvu ligu i zamalo nas odveo u Europu, produžit ćemo ugovor, to je sad samo pitanje sitnih tehnikalija. Sam je rekao da mu je žao što nije izborio Europu, pa vjerujem da će mu sada biti cilj – dodao je Vitez.

Inače, NK Varaždin je produljio ugovor s Brodićem, Mitrovskim, Vukom, Perićem, Ba i Banovcem.

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje