Povežite se s nama

Život i društvo

Rotary Club Varaždin nagradio 27 izvrsnih učenika i studenata

Objavljeno:

- dana

Na svečanosti koja je u ponedjeljak, 5. lipnja, održana na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“.  

Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 27 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska nagrada ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova.

– Rotary Club Varaždin ovu prestižnu nagradu dodjeljuje od 12. srpnja 2004. godine, dakle, još od vremena kada se o izvrsnosti u našem društvu tek rijetko govorilo, a kamoli da se izvrsnost, posebice mladih, poticala i nagrađivala. Ova nagrada za izvrsnost nosi naziv po našem dugogodišnjem članu – prof. dr. sc. Franji Ruži, jednom od osnivača ovoga fakulteta, ali i našeg kluba, stoga mi je posebno zadovoljstvo da ovu nagradu prvi puta dodijeljujemo upravo na Fakultetu organizacije i informatike. Da je ova nagrada Rotary Cluba Varaždin prepoznata u našoj javnosti najbolje potvrđuje činjenica da su srednje škole i fakulteti ove godine za Nagradu prijavile ukupno 53 kandidata iz različitih područja i specijalnosti, s izvrsnim rezultatima postignutim na državnim ili međunarodnim natjecanjima – istaknuo je dr. sc. Miroslav Benko, predsjednik Rotary Cluba Varaždin, koji je nagrađene učenike i studente pozvao da i dalje budu izvrsni, te da u našem društvu promiču znanje.

Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost Prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 4.450 eura, a ova su sredstva članovi RC Varaždin prikupili organizacijom svojih tradicionalnih akcija.

Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje

Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitala i prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

– Ulaganje u znanje najbolje je ulaganje, što su prepoznali varaždinski rotarijanci dodjelom ove nagrade. Profesor Ruža bio je i moj profesor, a imala sam tu čast da sudjelujem u definiranju kriterija za dodjelu ove nagrade, zato mi je danas posebno zadovoljstvo što se Nagrada za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža dodjeljuje upravo na našem fakultetu – naglasila je dekanica Nina Begičević Ređep i čestitala svim nagrađenim učenicima i studentima.

Svim pristupnicima na svečanoj dodjeli nagrade čestitao je i dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

– Ova je nagrada specifična, jer rotarijanci u fond Nagrade za izvrsnost izdvajaju vlastiti novac kako bi nagradili najizvrsnije mlade ljude i promicali znanje u našoj zajednici – rekao je dr. sc. Miroslav Huđek.

Najizvrsniji učenici i studenti

Ovogodišnju Nagradu za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“ primilo je 19 učenika srednjih škola te osam studenata.  

Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene:  Marku Hreniću, Jani Koščak, Lani Krog, Janu Paviću, Viktoru Pijancu i Vandi Vrček, učenicima Prve gimnazije, zatim Tamari Artić i Roku Farkašu iz Druge gimnazije Varaždin, Marinu Bruži Habeku, Petru Kovačeku, Marku Levaniću iz Elektrostrojarske škole, Luciji Čehok, Leonardu Kobalu i Petru Poljaku iz Glazbene škole Varaždin, Moniki Herceg i Nikolini Hižak iz Gospodarske škole, te Gabrijeli Husnjak, Janji Malić i Davidu Šestaku iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole.

Godišnju nagradu za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin primili su: Magdalena Kuštelega, Ivana Sitarić, Klara Šilec i Tin Tomašić, studenti Fakulteta organizacije i informatike,  zatim Anja Bek i Ivana Perović , studenti Geotehničkog fakulteta, te Kevin Grđan i Sebastijan Vincek, studenti na Sveučilištu Sjever.

U ime nagrađenih na ovoj rotarijanskoj nagradi zahvalila je Magdalena Kuštelega.

Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost nastupili su mladi klarinetisti, učenici Glazbene škole Fran Keretić, David Vidović, Morana Vidović i Franjo Mlinarić, pod mentorskim vodstvom mr. sc. Andreja Skendera.

Nakon svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin je svečano obilježio i tridesetu godišnjicu ponovnog osnivanja.

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja 2024. u Ludbregu proglašeni javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg donio je Zaključak da će sve nedjelje do kraja godine, kao i blagdani  te praznici biti takozvani sajamski dani.

-U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti i povećanja obujma turističke ponude Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta provode različite aktivnosti na proširenju kulturno-turističke ponude. Tako se sve nedjelje  u razdoblju od 1. svibnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima na području Grada Ludbrega – objavili su u Gradu Ludbregu.

Pojedine aktivnosti i programi odvijat će se i u dane praznika ili neradnih dana te se, pored nedjelja, u toku godine danima javnih manifestacija i sajamskim danima proglašavaju ovi dani: 30. 05. 2024. – Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak, 22. 06. 2024. – Dan antifašističke borbe – subota, 5. 08. 2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja-ponedjeljak, 15. 08. 2024. – Velika Gospa – četvrtak, 1. 11. 2024. – Dan svih svetih – petak, 18. 11. 2024. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – ponedjeljak i 26. 12. 2024. – Sveti Stjepan – četvrtak.

-Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih i sajamskih manifestacija  može započeti najranije u 6:00 sati i završiti  najkasnije do 22:00 sata, a u dane manifestacije „Ludbreška Sveta Nedjelja“ može započeti najranije u 6:00 sati i završiti najkasnije do 24:00 sati – kažu u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje