Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinskim Toplicama zaredale provale u kuće i vikendice, na ulicama uskoro video nadzor?

Objavljeno:

- dana

U prošloj godini u Varaždinskim Toplicama zabilježeno je čak 40 posto manje prometnih nesreća u odnosu na 2016. godinu. U 15 prometnih nesreća ozlijeđeno je devet osoba, od kojih troje teže.

Dođu, pokradu i nestanu!

– Veseli činjenica da nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama. Na tako malom broju nesreća i ozlijeđenih moramo zahvaliti Gradskoj upravi jer poduzima sve mjere da se promet na području Grada uređuje, zajedno s poduzećima koja održavaju prometnice – rekao je Robert Maltar, načelnik PP Novi Marof na nedavnoj sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Varaždinske Toplice.

Izvjestio je da je u prošloj godini policija evidentirala 19 prekršaja, što je u jednakoj razini kao i godinu dana ranije.

– Problem je što je većina prekršaja počinjena u ugostiteljskim objektima. U sferi kriminaliteta zabilježena su 44 prekršaja, što je za 20-ak prekršaja manje nego 2016. godine. No, problem je što se u zadnje vrijeme učestale provale u obiteljske kuće i vikendice – upozorio je Maltar.

Darko Dragičević iz PU varaždinske ističe kako je teško ući u trag počiniteljima jer dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, učine kazneno djelo i nestanu.

– Mnogo toga bismo riješili postavljanjem video nadzora u Varaždinskim Toplicama. Policija želi stvoriti mrežu video nadzora, što bi u velikoj mjeri pomoglo u otkrivanju počinitelja – rekao je Dragičević.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknula je kako se traži najbolje rješenje za video nadzor.

– Svi u Gradskom vijeću se trude napraviti iskorak u tom smjeru. Video nadzorom pokrili bismo sve ulaze i izlaze iz Grada, kao i samo gradsko središte – pojasnila je gradonačelnica Ratković.

Najveći izazov kako doprijeti do mladih

Tatjana Novak iz PU varaždinske sve je informirala o projektima koje provodi policija, a kojipodrazumijevaju edukaciju i radionice s djecom i mladima.

–Provodimo nacionalne projekte poput “Živim život bez nasilja” koji uključuje predavanja i radionice, ali i kazališnu predstavu koja govori o oblicima nasilja među mladima. Drugi projekt je “Zdrav za 5″, koji ima za cilj sprečavanje ovisnosti o alkoholu, drogi i kockanju. Provodimo i nacionalni program”„Zajedno protiv govora mržnje”. Policija pruža puno mogućnosti za suradnju na programima prevencije – istaknula je Novak.

No, najveći problem je doprijeti do glava djece i mladih.

– Istraživanja su pokazala da mladi bez problema dolaze do informacija gdje koji kafić radi, kako doći do alkohola i slično. Brošure više nisu najsretnije rješenje, radimo na tome da informiranje na prihvatljivi način preselimo na društvene mreže. Mladi danas previše vremena provode kod kuće, pred mobitelima i kompjuterima. Kada se nađu vani višak energije izbacuju na negativne stvari – prokomentirao je Dragičević, dok je gradonačelnica Ratković dodala da se u Varaždinskim Toplicama puno radi u motiviranju djece i mladih da se uključe u aktivnosti brojnih udruga i klubova.

– Zaokupimo li im pažnju konstruktivnim stvarima, vjerujem da ćemo odraditi najbolju prevenciju – zaključila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje