Povežite se s nama

Zabava & Stil

Varaždinski bend Crna kronika na subotnjem koncertu u Rogozu predstavlja dva nova singla

Objavljeno:

- dana

Povratkom na varaždinsku i hrvatsku rock scenu, Crna kronika kreće u novu glazbenu avanturu, radi na novom materijalu, isključivo autorskom, te ‘niže’ live nastupe na mnogim velikim i malim pozornicama diljem Hrvatske.

Prvi album pod nazivom „Drž’te glavu iznad vode“ realiziran je u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj, u izdanju diskografske kuće Dallas Records.

Mnogi singlovi s albuma mjesecima su harali top listama po cijeloj regiji bivše zajedničke države, dok se mnogi i dan-danas izvode na brojnim televizijskim i radio postajama.

Članove benda čine Ignac Klarić-vokal, Robert Kontrec-bas, Nenad Resnik-gitara, Neven Resnik-klavijature i Damir Kovačić-bubnjevi.

U međuvremenu, bendu se priključuju novi članovi, sound je čišći i čvršći, a aranžmani slojevitiji i pršte od energije.

Nedavno su svjetlo dana ugledala i dva nova singla s drugog albuma koji se sastoji od desetak pjesama, koje će, uz stare stvari, Crna kronika premijerno izvesti na koncertu 24. lipnja 2023. godine u 21 sat na sceni Rogoz u HNK-u u Varaždinu.

Ulaznice po cijeni od 5 eura moći ćete kupiti na ulazu na koncert sat vremena prije početka koncerta.

Zabava & Stil

FOTO Maturanti se u Varaždinu lagano zagrijavaju za ludi oproštaj od školskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovaj tjedan počinje maturantsko ludilo, a već u ponedjeljak, 20. svibnja maturanti se lagano zagrijavaju za ono što slijedi.

Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega.

U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta 

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Čakovečki hardcore band Dead Dog Summer nastupa na InMusic Festivalu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su ove godine izdali dva najavna singla za novi album „Scars“ i „Believe it“, čakovečki bend Dead Dog Summer nastavlja svoje nastupe diljem regije. Sljedeći nastup im je na InMusic Festivalu koji se održava od 24. do 26. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Na 16. po redu InMusic Festivalu nastupaju uz imena kao što su The Smashing Pumpkins, The National, Hozier, Viagra Boys, Dogstar, Paulo Nutini, The Gaslight Anthem i mnoge druge.

Nakon prošlogodišnjih nastupa na Exit Festivalu na petrovaradinskoj tvrđavi i koprivničkom RockLive festivalu, ove godine u najavi imaju mnoštvo festivala koja koje će odsvirati po Hrvatskoj i Srbiji, a dečki najavljuju uskoro i povratak na domaći teren.

Dead Dog Summer su osnovani krajem 2020. godine, a članovi benda su Igor Bistrović (vokal, gitara), Krešo Žerjav (bass i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi). Do sad su izdali jedan album „A Place of Someday“ koji je izašao na vinilu izdanje za Geenger Records i My Last Station Records, a trenutno su u fazi rađenja novih stvari i sviranja koncerata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje