Povežite se s nama

Život i društvo

Općinski turnir u Jalžabetu „Sport za sve“ bio je pravi hit

Objavljeno:

- dana

Proteklog vikenda, 17. i 18. lipnja, u Jalžabetu je održan Općinski turnir pod nazivom „Sport za sve“.

Turnir je održan u četiri kategorije – tenis (pojedinačno i parovi), streličarstvo, viseća kuglana i nogomet.

U tenisu je prijavljeno bilo 14 natjecatelja. Pobjednik teniskog turnira Jalžabet KUP 2023. je Mario Oršić, drugo mjesto osvojio je Petar Tenčić, treće je Mladen Tenčić te je četvrto mjesto pripalo Željku Petricu. Pobjednici turnira u kategoriji parova su Petar i Mladen Tenčić , a osvajači drugog mjesta su Mario Orišć i Robert Horvatić.

U kategoriji streličarstva pobjedu je „odnio“ Stjepan Hruškar. Za petama mu je bio Patrik Novosel, dok su treće i četvrto mjesto osvojili Davor Amanović i Rajko Solar.

Glavica Božo pobijedio je u kategoriji viseća kuglana. Srebrni je bio Ivan Rihtarić, a brončana Dubravka Petric.

Nedjelja je započela prvim Memorijalnim turnirom „Nikola Vuković – Moca i Dario Vupora“ na koji se prijavilo 12 ekipa. Zlatni pehar, srčanom borbom do posljednje sekunde, odnio je Moca tim pod vodstvom braće Ivana i Josipa Vukovića, za koje je ovo bio posebno emotivan trenutak, a publika ih je imali priliku gledati ponovno na terenu nakon dugo vremena. Ekipa Best friends iz Novakovca, pod vodstvom Maria Oršića, osvojila je drugo mjesto. Za treće i četvrto mjesto odmjerili su snage Općinska ekipa, pod vodstvom načelnika Rajka Solara, i ekipa Leteći medvjedići, pod vodstvom Roberta Horvatića, predsjednika NK Jalžabeta. Krajnji ishod bio je u korist Letećih medvjedića koji su zauzeli treće mjesto, dok je Općinska ekipa bila četvrta.

– U ime općinske uprave te načelnika Rajko Solar zahvaljujemo svim natjecateljima i posjetiteljima ovogodišnjeg turnira. Posebice zahvaljujemo NK Jalžabetu, Streličarskom klubu Navaho Jalžabet i Udruzi umirovljenika i starijih osoba Općine Jalžabet na svesrdnoj pomoći u organizaciji cjelokupnog događaja, kao i našim kuharima (Ivici Magiću, Vladimiru Tenšiću i Damiru Hruško) što su svojim odličnim kulinarskim vještinama nahranili toliki broj posjetitelja. Razveselilo nas je vidjeti „naš“ Sportski centar ispunjen s toliko velikim brojem ljudi i veselim dječjim smijehom na napuhancima i što je svatko pronašao „kutak“ za sebe. Vjerujemo kako su nas i naši dečki Nikola i Dario pratili od gore i bili ponosni na sve nas jednako kao i mi na njih za sve provedene godine s nama, za svaku odigranu utakmicu i doprinos našem društvu – poručili su iz Općine Jalžabet.

Veliku fotogaleriju događaja nađite OVDJE.

Život i društvo

Studenti iznimno zainteresirani za volontiranje na Špancirfestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica grada Varaždina bila je među izlagačima na Tjednu karijera „Connect Week UNIN“ Sveučilišta Sjever održanog u Koprivnici. Izlagački prostor privukao je velik broj studenata koji su bili zainteresirani i za mogućnosti koje pruža turizam, posebno u kontekstu lokalne zajednice.

Bila je to prilika i za promociju Varaždina, ali i njegovog najpoznatijeg brenda, najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj- Špancirfesta. Uz promotivne materijale o destinaciji, izložene su bile i VR naočale koje pružaju virtualni doživljaj Špancirfesta.


S pomoću njih djelić festivalske atmosfere može se doživjeti tijekom cijele godine, a ne samo u deset dana trajanja manifestacije, što je izazvalo i najveći interes posjetitelja izlagačkog kutka Turističke zajednice grada Varaždina.

Također, studenti su bili zainteresirani za mogućnost volontiranja na festivalu koje mladima pruža izvrsnu priliku da steknu jedinstveno iskustvo u organizaciji velikih manifestacija, razviju svoje komunikacijske vještine i uspostave kontakte. Neki od njih najavili su svoju prijavu za volontiranje na 26. izdanju Špancirfesta, koje je na rasporedu od 23. kolovoza do 1. rujna 2024. i za koje će poziv za volontere biti uskoro objavljen.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever, jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice, u pet je dana u Sveučilišnim centrima   u Varaždinu i Koprivnici okupio rekordan broj renomiranih poslodavaca i predstavnika poslovne zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

Projekt “Zaželi“ povezao gradove i općine Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Varaždinske županije kao prijavitelj projekta – Omogućimo život u vlastitom domu i Europski socijalni fond plus u sklopu Programa Učinkovitih ljudskih potencijala 2021. – 2027. do sada su uspješno proveli tri faze u kojima su svaki put zapošljavali po 30 žena.

Svaka faza projekta je uspješno završena na opće zadovoljstvo zaposlenih osoba i krajnjih korisnika i partnera projekta. Projekt Zaželi sada je ušao u četvrtu fazu provedbe. Uz pomoć partnera općina i gradova s područja Varaždinske županije, provedba je projekta započela još 2018. godine, a raspoređena je u četiri faze.

Obzirom da je u tijeku početak ovoga zanimljivog i nadasve korisnog projekta, tim su povodom načelnici i gradonačelnici općina i gradova sudionika ovoga tjedna sudjelovali na početnoj konferenciji projekta u skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, gdje im je ravnateljica Sandra Vidaček zaželjela uspješni početak i dala smjernice vezane uz njihovo sudjelovanje.

Partneri projekta su općine Breznica, Breznički Hum, Klenovnik, Sračinec, Visoko i Gornji Kneginec, te gradovi Lepoglava, Novi Marof i Varaždinske Toplice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.485.000 eura, što će u stopostotnom iznosu sufinancirati Europski socijalni fond plus.

Cilj projekta jest pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom na području djelovanja Društva Crvenog križa Varaždinske županije, čime se pridonosi socijalnoj uključenosti i prevenciji institucionalizacije ciljne skupine.

U sklopu projekta Zaželi pruža se usluga potpore i podrške u organiziranju prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba za 180 pripadnika ciljne skupine, uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, a u što je uključeno ukupno 30 pružatelja usluga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje