Povežite se s nama

Sport

Marin Ranteš osvojio 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj

Objavljeno:

- dana

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš (27) osvojio je peto mjesto u disciplini BMX Freestyle na Europskim igrama kojima je domaćin Poljska.

Nakon što je u kvalifikacijama bio drugi, Ranteš u finalu održanom u gradiću Krzeszowice pored Krakova, nije uspio ponoviti rezultat iz kvalifikacija i na koncu je bio peti.

U prvom nastupu je pao, dok je u drugoj vožnji ostvario rezultat 83.06.

Bio je bolji od rezultata iz kvalifikacija (80.50), ali nažalost to nije bilo dovoljno za medalju.

Zlato je osvojio Britanac Kieran Darren Reilly (92.33), drugi je bio Francuz Anthony JeanJean (90.80), dok je treće mjesto osvojio Britanac Declan Lee Brooks (87.40). Ispred hrvatskog predstavnika bio je i Latvijac Ernest Zebolds (84.50).

Kako je za BMX vozače ovo natjecanje ujedno i Europsko prvenstvo, 27-godišnji Varaždinac nije uspio obraniti broncu osvojenu lani u Münchenu. 

Izvor: HRT

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje