Povežite se s nama

Sport

Zauvijek nas je napustio Dražen Štruk, gorljivi White Stones i bivši predsjednik navijačkog Varteksa

FOTO: NK Varteks

Objavljeno:

- dana

– Bilo je tu i pitanje imena, Renato je bio za Torcida Varaždin, Costa za Bad Blue Boys Varaždin pa su se na kraju odlučili za treću opciju – White Stones, da nema spornih stvari. Ime je amenovao Dražen Štruk, koji je rekao da ne može biti niti Torcida niti BBB, već novo ime White Stones. No, tužno jutro za sve White Stonese. Bitku sa kratkom i teškom bolesti izgubio je jedan od osnivača Dražen Štruk – Štrule – stoji na stranicama White Stonesa.

Preminuo je u 52-oj godini, a bio je jedan od najaktivnijih pripadnika u prvoj generaciji devedesetih varaždinske navijačke skupine. U turbulencijama oko raspada starog kluba bio je jedan od glavnih predvodnika, a kasnije i predsjednik novoosnovanog Nogometnog kluba Varteksa.

Bilo je to od 2015. do 2017. godine u teškom razdoblju kad je klub počeo svoje ‘seljakanje’, od Jalkovca, Sračinca, Varteksa, Slobode. Obavljao je i brojne druge dužnosti u klubu, a posljednje je bio član Nadzornog odbora.

Bio je aktivan i kod svojih željezničara, gdje je proveo praktički cijeli radni vijek. Do smrti je bio i predsjednik S.D. Željezničar Varaždin.

– Dragi Štrule, Tribina Jug te nikad ne bude zaboravila – ističu White Stonesi.

Posljednji ispraćaj Dražena Štruka, bit će u petak, 30. lipnja, u 12:30, na gradskom groblju u Varaždinu.

Izvor: NK Varteks

Sport

Teo Škvorc osvojio četiri zlata, a Nikola Kosec tri zlata i srebro u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zadru je u subotu, 18. svibnja održano Otvoreno prvenstvo u paraplivanju, a boje Čakovečkog plivačkog kluba branilo je petero plivača.

Na međunarodnom paraplivačkom natjecanju sudjelovalo je 165 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su plivali u otvorenoj kategoriji. Prva tri natjecatelja u svakoj klasi bila su nagrađena medaljama.

Teo Škvorc osvojio je zlata na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 200 metara slobodno i 50 metara leđno. Nikola Kosec bio je zlatni na 50 metara delfin, 50 metara slobodno, 100 metara leđno, dok je srebro osvojio u disciplini 50 metara prsno. Jakša Mislović osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsno, dok je bio srebrni na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Mirna Roginek stigla je do srebra u disciplini 50 metara prsno i bronce u disciplini 100 metara prsno.

Nastavite čitati

Sport

Dvojica nogometaša Varaždina na popisu za prijateljske utakmice U-21 reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača U-21 reprezentacije za prijateljske susrete koji slijede u lipnju.

Na popisu su se našla dvojica nogometaša Varaždina. Riječ je o Luki Škaričiću te Karlu Lusavcu. Poziv je dobio i nogometaš iz Nedeljanca koji brani boje Lokomotive Ivan Canjuga.

U-21 reprezentacija okuplja se 4. lipnja u 12:00 sati u Zagrebu, a prvu prijateljsku utakmicu igra 7. lipnja u 18:00 sati protiv Irske na stadionu Vrbovec. Druga utakmica na rasporedu je 11. lipnja u 18:00 sati protiv Švedske na stadionu u Zaprešiću.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje