Povežite se s nama

Zabava & Stil

Aeroklub Varaždin organizira “Špancir aeropiknik“ uz bogat letački i popratni program

Objavljeno:

- dana

Nakon višegodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, ove će godine Aeroklub Varaždin ponovo organizirati – aeropiknik. Ovogodišnji, već 28. aeropiknik i aeromiting bit će organiziran na varaždinskom aerodromu u vrijeme Špancirfesta, od 18. do 21. kolovoza, a organizatori najavljuju bogat letački, ali i popratni program.

– Aeropiknik Aerokluba Varaždin ima dugu i bogatu tradiciju. Mnogi naši sugrađani još pamte međunarodne aeromitinge koje je na varaždinskom aerodromu organizirao pokojni varaždinski pilot, legendarni  Milan Šimek. Tradicija organiziranja ovakvih letačkih priredbi, po kojima je naš aeroklub poznat u zemlji, ali i u inozemstvu, nastavljena je organizacijom izuzetno uspješnih Air showova. No, posljednjih godina, zbog epidemije koronavirusa, nismo bili u mogućnosti organizirati takva atraktivna događanja na našem aerodromu sve do ove godine. Nakon višegodišnje stanke sada smo ponovo u mogućnosti u našem gradu organizirati ovu atraktivnu, međunarodnu sportsko – vojnu priredbu – istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

Organizatori za ovogodišnji aeropiknik najavljuju raznovrsni program, koji bi obogatio i sadržaje posljednjeg vikenda ovogodišnjeg Špancirfesta.

– Ove smo godine ušli u Schengen, stoga smo uputili pozive širom Europske unije, od Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske za sudjelovanje na našem aeromitingu. Očekujemo dobar odaziv i veliki broj zrakoplova generalne i sportske avijacije. Za tu prigodu pripremili smo prigodan program za sudionike, ali i vrijedne nagrade, primjerice, za prvi zrakoplov koji će sletjeti na varaždinski aerodrom, odnosno za najljepše slijetanje. Uz promociju zrakoplovstva cilj je ove priredbe potaknuti ,posebno strane goste, da na ovogodišnji Špancirfest u Varaždin stignu – zrakoplovima. Prve goste iz zemlje i inozemstva koji će sletjeti na varaždinski aerodrom očekujemo već  u petak, 18. kolovoza. Za njih ćemo pripremiti posebno dobrodošlicu, a na aerodromu ćemo organizirati i predstavljanje domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Varaždinske županije. Za goste koji će sletjeti na varaždinski aerodrom, u suradnji s Oldtimer klubom Varaždin, organizirat ćemo prijevoz oldtimer automobilima te razgled grada i posjet Špancirfestu i Vinskom gradu. U subotu ćemo za sudionike ovogodišnjeg Špancir Aeropiknika organizirati zanimljiv program koji će uključiti i koncert  našeg cijenjenog orguljaša, profesora Višeslava Jaklina u Varaždinskoj katedrali. Za sudionike aeropiknika u hotelu Park ćemo u subotu upriličiti i naš tradicionalni Pilotski bal s atraktivnim programom. U nedjelju ćemo za njih organizirati i razgled Špancirfesta – najavio je program ovogodišnjeg Špancir Aeropiknika tajnik Aerokluba Varaždin.

Za posjetitelje ove atraktivne priredbe na varaždinskom aerodromu će biti organiziran atraktivni letački program. Štoviše, svi zainteresirani moći će iskoristiti ovu prigodu za panoramske letove, kako bi grad i okolicu vidjeli iz ptičje perspektive…

– Posjetitelji ovogodišnjeg aeromitinga imat će prigodu na našem aerodromu ponovo vidjeti atraktivne nastupe akrogrupe „Krila oluje“ i akrobatskog pilota Petra Podlunšeka na zrakoplovu Extra 300, zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, među kojima će biti i MIG – 21 UMD, ali i Slovenskog ratnog zrakoplovstva i njihove Pilatuse PC – 9M, zrakoplov Soko Galeb G- 2, vojne i helikoptere MUP-a. Na aeromitingu ćemo imati i padobranski desant, ali i druga iznenađenja. Za posjetitelje ćemo organizirati i panoramske letove iznad Varaždina. Vjerujem da ćemo posjetiteljima ponuditi atraktivni program u kojem će uživati sve generacije, jer ćemo uz letački program i ove godine za sve posjetitelje ponuditi i bogatu ugostiteljsku ponudu – naglasio je Robert Mišak.

Ova zrakoplovna priredba Aerokluba Varaždin bit će održana pod glavnim pokroviteljstvom Grada Varaždina, te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Varaždina.

Zabava & Stil

U Čakovcu se dosjetili “Tečaja heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pučko otvoreno učilište Čakovec s ponosom najavljuje novi tečaj heklanja pod nazivom “Tečaj heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”.

Ovaj jedinstveni tečaj pruža savršenu priliku za sve koji žele otkriti čaroliju heklanja i upoznati se s ovom tradicionalnom vještinom koja se prenosi s generacije na generaciju.

Tečaj je idealan za početnike, ali i za one koji žele usavršiti svoje vještine heklanja. Pod vodstvom iskusne instruktorice Marijane Haman, polaznici će imati priliku naučiti osnove heklanja i razviti svoje vještine kroz dva susreta, svaki u trajanju od 2 sata.

Termini radionice: 22.5. i 27.5 od 17 do 19 sati.

Svi materijali potrebni za heklanje bit će osigurani i uključeni u cijenu tečaja. Osim radnih materijala, svaki polaznik će dobiti i crnu majicu na koju može pričvrstiti svoj heklani motiv ili uzorak, čime će svoje novo znanje moći odmah primijeniti u praksi.

– Pridružite nam se i oslobodite svoju kreativnost kroz heklanje, stvarajući ne samo prekrasne predmete, već i trajne uspomene. Upisi su otvoreni, a broj mjesta je ograničen kako bi se osigurala kvaliteta i individualni pristup svakom polazniku – pozivaju iz PUO Čakovec.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Grad Čakovec slavi 30 godina postojanja pa dovode Gibonnija, Urbana&4 i Demone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Čakovec ove godine uz Dane grada slavi svoj 30. rođendan, a priprema se i velika proslava.

– Ove godine Grad Čakovec obilježava 30 godina postojanja, a proslavit ćemo kako i priliči od 23. svibnja pa do 1. lipnja diljem Čakovca i mjesnih odbora! – objavila je gradonačelnica Ljerka Cividini na svome Facebooku.

Za rođendan Čakovca zapjevat će 29. svibnja Demoni i to u Centru za kulturu Čakovec.

Mnoge će razveseliti da na Trg Republike dolaze Urban&4 i Gibonni. Urban nastupa 30. svibnja, a Gibonni dan kasnije, odnosno 31. svibnja.

– Svi koncerti su besplatni, kao i niz drugih programa i manifestacija koje pripremamo u 10 dana slavlja, s našim klubovima, udrugama, savezima, građanima, OPG-ovima, učenicima, vrtićarcima, institucijama… sve kako bi zajedno pokazali koliko volimo naš Čakovec! – poručila je Cividini.

Valja napomenuti da je 30. svibnja Dan državnosti i Tijelovo, koji su se poklopili, i neradni dan pa će mnogi rado doći na koncerte.

Uskoro će biti poznat kompletni program Dana Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje