Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Proslavljen Dan Općine Mala Subotica uz svečanu sjednicu te dodjelu prigodnih nagrada i priznanja

Objavljeno:

- dana

Svečana sjednica Općinskog vijeća Male Subotica bila je središnji dio programa obilježavanja Dana Općine. Sjednicu su otvorili članovi mješovite pjevačke skupine KUU „Zvon“, a mnogobrojne goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Mala Subotica Mladen Križaić, koji se pritom osvrnuo na 30 godina razvoja te dodao da je Općina svojom izgrađenošću, uređenosti i brojnim obnovama postala mjesto za ugodan život.

Općinski načelnik Valentino Škvorc rekao je da su se u protekloj godini provodili brojni projekti koji su bili sufinancirani europskim novcima te da se izvorni općinski Proračun usmjerio prema potrebama mještana.

– Planova i projekata je mnogo, a Općini je ulaganje u predškolski i školski odgoj prioritet pa je tako najveći infrastrukturni projekt dogradnja Dječjeg vrtića „Potočnica“, što će se sufinancirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Početak radova predviđen je u drugoj polovici ove godine, a dogradnjom će se dobiti dodatni prostor za smještaj djece, naročito one jasličke dobi. Želja nam je započeti s radovima na izgradnji kanalizacijskog sustava, a pratimo natječaje da bismo što prije kandidirali projekt dnevnog boravka za starije i nemoćne mještane – dodao je načelnik Škvorc.

Među brojnim uzvanicima bili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, kao i načelnici općina Belice, Šenkovca, Goričana, Donjeg Vidovca, Podturna, Gornjeg Mihaljevca i Svetog Martina na Muri, ravnatelji javnih institucija, kao i brojni predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života Međimurja.

– Veseli me što mnoge naše općine svoj izvorni proračun usmjeravaju prema građanima i njihovim potrebama, a infrastrukturu gradi europskim sredstvima. To je ispravan put razmišljanja i djelovanja. Želim da se sve naše općine ravnomjerno razvijaju, a Županija im pomaže na tom putu. Želja nam je čim prije kandidirati dogradnju naših osnovnih škola da bismo svugdje stvorili uvjete za prelazak na jednosmjensku nastavu, a među tim školama je i Osnovna škole Mala Subotica – istaknuo je župan Posavec, obećavši da će Općina i nadalje imati podršku Međimurske županije.

Okupljenima su se obratili izaslanici predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Srpak, koji su rekli da je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Međimurju donio još brži razvoj.

– Realiziramo mnoge projekte kojima se poboljšava kvaliteta života naših građana, naš razvoj je strelovit i na tome ne smijemo stati – rekao je Srpak.

Okupljanje na svečanoj sjednici bila je prilika i za dodjelu javnih priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i udrugama.

Nagrada „Grb Općine Mala Subotica“ dodijeljena je Ružici Jukić za dugogodišnju promociju Općine Mala Subotica. Pečat Općine Mala Subotica dobili su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Mala Subotica povodom 130 godina uspješnog rada, Nogometni klub Omladinac Držimurec-Strelec povodom 50 godina uspješnog rada, Puhački orkestar Općine Mala Subotica povodom 25 godina djelovanja.

Općinske zahvalnice primili su: Zdravstvena ustanova „Ljekarne Petek“, elektroinstalaterski obrt „ELEKTRO-MI“, Lajtman j.t.d. za multimediju, Servis za čišćenje Iva, Tesa Balog, Aida Trstenjak, Franjo Kozjak, Josip Kovačić, Ladislav Juras, Josip Juras, Antun Poje i Pavao Ružić.

Novčane nagrade dodijeljene su Leni Marčec za uspješno sudjelovanje na županijskoj i državnoj smotri LiDrano, Marti Žulić za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike, Štefanu Granatiru za osvojeno 3. mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola u međusektorskoj natjecateljskoj disciplini Robotika, Karli Grašić za iznimne uspjehe u školovanju na Fakultetu hrvatskih studija te za Rektorovu nagradu za individualni znanstveni i umjetnički rad, Klari Grašić za iznimne uspjehe u školovanju na preddiplomskom sveučilišni studiju Psihologije u Zagrebu, Ani Horvat za rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, Lari Marčec za iznimne uspjehe u školovanju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu te za rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici i Heleni Hlišć za iznimne uspjehe u školovanju na Sveučilišnom studiju Medijskog dizajna u Varaždinu.

Na svečanoj sjednici nastupili su Mješovita pjevačka skupina KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica, David Držanić i Mažoretkinje Male Subotice.

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje