Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu se dograđuje Dječji vrtić “Cvrčak”

Objavljeno:

- dana

Čakovečki Dječji vrtić “Cvrčak” uskoro će dobiti jedan novi kat iznad sadašnjih jaslica i ulaz s dizalom.

O novih 500 četvornih metara modernog prostora za mališane s područja grada te sve što će novi uvjeti omogućiti njima, ali i djelatnicima te roditeljima, govorila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini na svečanosti potpisivanja Ugovora za dogradnju. Ugovor je u Gradskoj vijećnici potpisala s predstavnikom tvrtke izvođača radova, tehničkim direktorom tvrtke Intermegrad d.o.o. Čakovec Alenom Vugrinom.

– Današnjim potpisivanjem ugovora nastavljamo s programom ulaganja u obnavljanje i dogradnju objekata predškolskih ustanova kojima smo osnivači, a i stvaranjem uvjeta da sva djeca s područja Grada Čakovca imaju osigurano mjesto u jaslicama i vrtićima. Predškolski odgoj vrlo je važan za emocionalni i socijalni razvoj djeteta te bitan kotačić u sustavu demografskog oporavka. Naime, sve veći broj naših mladih obitelji, zbog poslovnih obveza, ali i želje da njihovi mališani budu uključeni u predškolske programe i to već od jasličke dobi, odlučuje se za sve ranije upise svoje djece u vrtiće. Na nama je da izgradimo sustav na koji će se roditelji i mladi moći osloniti i ubuduće, a izgradnja novih, modernih objekata prvi je korak – objasnila je čakovečka gradonačelnica.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 686.860,69 eura, a preko 47 %, odnosno 324.095,43 eura osigurano je preko projekta, zajedno s dogradnjom DV „Cipelice” koja je u tijeku, te izgradnjom novog vrtićkog objekta na čakovečkom Jugu, za što traje projektiranje. Sufinanciranje je ostvareno zahvaljujući uspješnoj prijavi na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“.

Izgradit će se dvije nove prostorije za boravak djece, a do 2025. Čakovec bogatiji za čak osam novih prostora za isto toliko vrtićkih skupina.

– Drago mi je što smo preko javne nabave dobili i ovaj posao, ovo će biti treći vrtić koji dograđujemo za Grad Čakovec, a peti u povijesti tvrtke, zaista mi je drago što smo dio priče Čakovca – Grada prijatelja djece. Rok za izvođenje radova je 8 mjeseci, točnije 240 dana, no dat ćemo sve od sebe da to bude i prije, nadamo se da će se novi prostori realizirati do Božića, a možda ostvarimo želje da to bude i ranije, s početkom nove predškolske godine – rekao je tehnički direktor u ime tvrtke izvođača, dodao kako će se radovima spojiti prizemlje s katom, rekonstruirati nova etaža te će time djeca imati puno bolje i modernije uvjete.

Izgradit će se tako dvije nove prostorije za boravak djece, multimedijska dvorana, garderobe, sanitarni čvorovi, prostorije za arhivu, praonicu, prostori za odgajatelje i spremište. Kako se radi o uređenju prostora na katu, izgradit će se i stubište za dizalom. Uz ugradnju dizalice topline, zgrada će ujedno biti i energetski učinkovitija.

– Nove će prostorije biti u upotrebi od iduće godine, a sigurna sam da ćemo njihovom izgradnjom, kao i svim ostalim obnovama, dogradnjama i izgradnjama koje se provode u našim jaslicama i vrtićima, napraviti veliki korak prema cilju – osiguranom mjestu u jaslicama i vrtićima za svaku malu Čakovčanku i Čakovčana – zaključila je Cividini.

Dogradnjom dva vrtića koja će imati po dvije nove skupine, uz još četiri nove koje se očekuju izgradnjom novog vrtića na Jugu, Čakovec će u 2025. godini imati čak osam novih skupina koje će itekako dići standard predškolskog odgoja i uvelike rasteretiti roditelje na hrvatskom sjeveru.

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje