Povežite se s nama

Sport

Trener Zoran Vukelić vraća se na klupu Bumbara, pripreme počinju 12. srpnja

Objavljeno:

- dana

Nakon ostavke Nikole Goričaneca, nakon nešto više od godinu dana, povratnik na mjesto trenera Varteksa je Zoran Vukelić.

Vukelić je već bio trener u sezoni 2021/2022, kada je na zimu preuzeo ekipu od Želimira Orehovca, no nije završio sezonu, već ga je zamijenio Nikola Goričanec. On se zadržao godinu dana, a momčad je do kraja sezone odvodio Marko Trojak, koji doduše nema licencu.

Ime Zorana Vukelića duže vrijeme se spominjalo u Upravi kluba, kao najizglednijeg kandidata za preuzimanje kluba. Iako je kratko vodio momčad, ostavio je duboki trag u klubu, i Uprava Bumbara uspjela je dogovoriti novu suradnju.

Varteksova nogometna obitelj pozdravlja povratak ovog iskusnog stručnjaka, od kojeg se očekuje da svojim bogatim znanjem doprinese ispunjavanju viskih ciljeva na svim razinama kluba.

Početak priprema i popularna “prozivka” za novu sezonu zakazani su u srijedu 12. srpnja u 19 sati u Varteksovom nogometnom kampu u Hrašćici.

Sport

Ivanušec kod Knjaza: Ljubešćica? Zeleno, mirno, lijepo za život, imaš svoj mir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GNK Dinamo

Luka Ivanušec bio je novi gost Roberta Knjaza u emisiji Knjaz kod Vatrenih koja se emitira ponedjeljkom na HRT-u. Serijal je to koji se emitira uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj i u kojem vatreni popularnom voditelji na šaljiv i zanimljiv način otkrivaju detalje iz privatnog života, ali i neke pikanterije iz svlačionice.

Ivanušec je tako Knjazu otkrio da je odličan u stolnom tenisu i da bi se tim sportom bavio da nije nogometaš. 

Luka se prisjetio života u svojoj rodnoj Ljubeščici, malo mjestu u blizini Novog Marofa koje broji 1200 stanovnika.

– Zeleno, mirno, lijepo za život, imaš svoj mir. Crkva, dvorana, dućan, ljekarna i vrtić. Tu sam bio ministrant. To je bila želja bake Katarine i ona je tome kumovala da budemo ministranti – istaknuo je Ivanušec.

Ivanušec je otkrio kako mu svakodnevna komunikacija s obitelji znači mnogo, a posebno s majkom i ocem.

– 365 dana, 365 poziva. Ili Luka mene ili ja Luku. To nije samo nogomet i zabavljanje. Nogomet je posao, nogomet je odricanje – rekao je Josip Ivanušec, Lukin otac.

A mama Jasminka Ivanušec priznaje kako joj se ponekad vrlo teško nositi s pritiskom kada Luka igra važne utakmice.

– Ja to ne mogu gledati i moramo pobjeći vani. Cijela utakmica mi je stresna. Čak znam gristi nokte od nervoze – otkrila je Jasminka Ivanušec.

Više pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Sport

Braća Kolarić i Bruno Varšić prvaci Europe s rukometnom reprezentacijom gluhih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 13. Europskom prvenstvu gluhih u njemačkom Frankenthalu, Hrvatska je ponovo, po 6. put postala najbolja momčad Europe!

Izabranici Marija Sirotića obranili su europski naslov nakon što su u finalu svladali domaćina Njemačku rezultatom 27:21.

Njemačka je pružala dobar otpor u prvom poluvremenu, koje je završilo 10:10. U drugom dijelu pojačao se protok lopte hrvatskih rukometaša. Prednost od tri pogotka više nisu ispuštali.

Boje hrvatske brane braća Jakov i Florijan Kolarić koji igraju za RK Vidovec te Bruno Varšić, GRK Varaždin 1930.

Igračem turnira proglašen je Tomislav Bošnjak, vratar turnira Varšić, a nagradu za fair play dobila je reprezentacija Hrvatske s najmanje isključenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje