Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na Špancirfestu više od 70 uličnih programa: dolaze akrobati, žongleri, svijetleći roboti, Orkestar sirena…

Objavljeno:

- dana

Od samih početaka Špancirfesta najposebniju čaroliju stvaraju ulični programi, a ulice i ulični performeri duša su Festivala. Cjelodnevnom gradskom šušuru posebnu draž daju uvijek pomno odabrani umjetnici, koji svojim inovativnim i kreativnim artističkim nastupima plijene pažnju brojnih posjetitelja. Mnogi od njih svoje su prve nastupe u Hrvatskoj održali baš na Špancirfestu.

Na ovogodišnji, jubilarni Špancirfest, iz raznih europskih zemalja stiže petnaestak umjetničkih skupina s više od 75 izvođača. Posjetitelje očekuje više od 70 umjetničkih uličnih programa. Zasigurno će posebna atrakcija biti Orkestar sirena, francuske kompanije Mécanique Vivante, koji prvi put nastupaju u Hrvatskoj.

– Simpatična obitelj performera, La Famiglia Mirabella, dolazi nam iz Italije. Nastupima u zraku, velikim osmijesima, akrobacijama, žongliranjem, a sve uz mnoštvo emocija, zasigurno će privući pažnju posjetitelja. Francuz Nicolas Bras svirat će na čak 18 različitih instrumenata koje je izradio recikliranjem raznih materijala. Jeste li se ikad susreli sa svjetlećim robotima na štulama? Ekipa Global Drummersa priprema i pravo bubnjarsko iznenađenje – otkrivaju organizatori iz Turističke zajednica Grada Varaždina.

Posjetiteljima Špancirfesta već su dobro poznati štulaši iz skupine Stelzen Art koji ove godine stižu iz morskih dubina. Iako su vodena bića jednako su šarmantni i na kopnu. Tu su i njihovi prijatelji performeri Special Conquest na pneumatskim štulama, a prati ih neizostavni član ovog zanimljivog trija sa svojim čudnovatim vozilom, koje stvara male svemirske bljeskove.

Posebnost ovogodišnjeg festivala velika je produkcija plesno-kazališnog projekta “People Power Partnership“. Ovaj četverogodišnji europski projekt okuplja 104 mlada plesača od 18 do 25 godina iz 11 zemalja, a uoči Špancirfesta u Varaždin stižu 32 plesačica i plesača iz Velike Britanije, Portugala, Njemačke i Hrvatske. Mladi plesači će uz kreativni tim stvarati predstavu na licu mjesta koja će prerasti u multimedijalni spektakl, a svojom  premijernom izvedbom prvog festivalskog dana na Kapucinskom trgu dodatno će zagrijati festivalsku atmosferu.

Umjetnički programi na ulici u izvedbi brojnih performera postaju prava čarolija i svojevrsni potpis Špancirfesta, a nadopunjuje ih bogata kulturna baština koja stvara savršenu kulisu najljepše pozornice na otvorenom.

Više informacija o programu Špancirfesta mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com.

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje