Povežite se s nama

Život i društvo

Potvrđena je puna trasa brze ceste Varaždin – Krapina, prolazit će općinama Bednja, Jesenje i Đurmanec

Objavljeno:

- dana

Upravo ono što je i najavljeno na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Bednja početkom svibnja, da bi trasa posljednje dionice brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina trebala prolaziti kroz Općinu Bednja, dobilo je i službenu potvrdu na posljednjem sastanku u Hrvatskim cestama.

Naime, tom je prilikom potvrđeno da će spomenuta trasa od Lepoglave nadalje prolaziti kroz Općinu Bednja, zatim kroz općine Jesenje i Đurmanec te naposljetku do Krapine.

– Ovo je velika stvar za našu Općinu jer prolazak brze ceste ne znači samo bolju povezanost i s Varaždinom i s Krapinom te sigurnije putovanje, već stvara nove uvjete daljnjeg gospodarskog razvoja naše općine – naglasio je komentirajući odluku Hrvatskih cesta načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Zahvalio je i Hrvatskim cestama što su uvažile argumente i donijele odluku da trasa prolazi kroz Općinu Bednja.

– Hvala Vladi Republike Hrvatske, premijeru Andreju Plenkoviću, Hrvatskim cestama, županu Anđelku Stričaku i svima koji su sudjelovali u definiranju trase brze ceste koja je od nemjerljive važnosti za našu općinu – poručio je Poljak te još jednom istaknuo zasluge župana Stričaka koji se, od kada je došao na mjesto čelnog čovjeka Varaždinske županije, zalagao da trasa brze ceste prolazi kroz Općinu Bednja.

– Valja napomenuti i niz investicija kao što je izgradnja brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava, a potom i do Krapine. Nadam se skoroj odluci Hrvatskih cesta i da će prolaziti kroz Općinu Bednja. Na taj način ćemo ovaj prelijepi kraj bogat prirodnim i kulturnim ljepotama približiti svijetu – riječi su Stričaka sa posljednje sjednice, a koje su sada i službeno potvrđene.

U konačnici. načelnik Poljak je mišljenja da će realizacija ovog projekta, u godinama koje dolaze, biti važan čimbenik u zadržavanju ljudi, prije svega mladih, na području Općine.

Život i društvo

Radovi na dječjem vrtiću u Hrašćici dobro napreduju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradilište novog Dječjeg vrtića u Hrašćici, prigradskom naselju Grada Varaždina, obišao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako se uvjerio u pratnji svojih suradnika i u razgovor s predstavnicima izvoditelja radova, radovi na vrtiću napreduju dobro te bi trebali biti završeni na vrijeme kako bi na jesen bile upisane prve skupine djece.

Do sada su već izvedeni temelji, postavljena je konstrukcija koja je zatim zatvorena panelima te pokrov. Trenutno se izvode radovi na postavi stolarije, postava podova te instalaterski radovi.

Javna zgrada dječjeg vrtića biti će namijenjena za dvije skupine djece jasličke dobi i dvije skupine djece vrtićke dobi. Predviđeni kapacitet vrtića je oko 68 djece.

Zgrada će sadržavati ukupno četiri sobe za četiri skupine djece sa popratnim sadržajem (sanitarni čvor i vanjska natkrivena terasa), ispred svake skupine nalaze se garderobe, ukupno dvije za po dvije skupine.

U dječjem vrtiću također će se nalaziti administrativni dio koji se sastoji od ureda, prostor za izolaciju, sanitarnog čvora i spremišta te dio gdje se nalazi čajna kuhinja, spremišta, kotlovnica i sanitarni čvorovi za osoblje i posjetitelje.

U središnjem dijelu zgrade smještena je polivalentna dvorana s polivalentnom terasom i popratnim sadržajem. Glavni ulaz u zgradu dječjeg vrtića smješten je na sjevernoj strani kroz natkriveni ulaz.

Radove izvodi „KONTURA “ d.o.o. , a vrijednost radova je 1.272.982,09 eura s PDV-om.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općini Vidovec dodatna sredstva za rekonstrukciju parka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općini Vidovec dodijeljena su dodatna bespovratna sredstva u iznosu 41.172,89 eura za provedbu EU projekta “Rekonstrukcija parka u Vidovcu”.

Sredstva su dodijeljena temeljem uspješne prijave na prošlogodišnji Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, objavila je Općina Vidovec.

Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta potpisao je općinski načelnik Bruno Hranić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za projekt “Rekonstrukcija parka” iznosi 121.069,93 eura. Temeljem EU natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad, Općina Vidovec ostvarila je intenzitet potpore u visini od 38.724,15 eura.

Dodatnim sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, navedeni će projekt biti većinski sufinanciran bespovratnim europskim i nacionalnim sredstvima (79.897,04 eura ili 66 %), dok će se ostatak potrebnih sredstava izdvojiti iz općinskog proračuna ( 41.172,89 eura ili 34%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje