Povežite se s nama

Sport

Canjuga: Više nema igračica koje su pojačanja za klub srednje kvalitete

FOTO: ŽRK Koka

Objavljeno:

- dana

Rukometašice Koke u Graberju, u ponedjeljak, 31. srpnja započele su s pripremama za novu sezonu 1. hrvatske rukometne lige za žene.

Ekipu su zasad napustile Petra Filipović, Lucija Jandrašić, Dora Potočnjak, Jana Markulinčić, a Lana Strugar će na fakultet u Split pa će na dispoziciji treneru Vladimiru Canjugi biti samo četiri kola.

Na prvom okupljanju se pojavilo 17 igračica, a od novih igračica tu su Anđela Selak koja je prošle sezone igrala za ŽRK Makarska u 2. HRL Jug, Nina Prančević iz ŽRK Petason Vranjica te Dora Pajić iz susjednog ŽRK Zrinskog.

– Problem nam je pozicija desnog krila, no nekako ćemo to “zakrpati”. Najveće pojačanje nam je povratak Ines Pifar nakon teške ozljede. Što se tiče odlazaka i dolazaka, tu smo malo u minusu, no teško je dovesti neko pojačanje. Sve ono najvrijednije pokupe Podravka i Lokomotiva, a više nema igračica kao što je nekad bile Tomić, Blažek ili Masnić. Hrvatski ženski rukomet sve je više u padu, pa u ligi nemate kvalitetnih igračica koje su pojačanja za klub srednje kvalitete kao što je Koka – objasnio je Vladimir Canjuga.

Prošle sezone rukometašice Koke završile su na 7. mjestu, sa sedam bodova manje od šestoplasiranog Zrinskog.

– Podravka i Lokomotiva su svijet za sebe. Bjelovar, Dugo Selo i Split 2010 će sigurno biti prvi vrhu, a mi ćemo se s Osijekom, Zametom i Zrinskim nadmetati za pozicije od 6. do 9. mjesta. To su neka moja predviđanja, vidjet ćemo – ističe iskusni trener Canjuga.

Koka će u pripremnom periodu odigrati sedam prijateljskih susreta. Po dva sa Sesvetama, Zrinskim i Ptujom te jednu s Dugim Selom. Prvenstvo Kokica kreće 9. rujna, a prvi protivnik je Podravka.

Sport

Stolnoteniska dvorana u Žabniku sada nosi ime po legendarnom Vilimu Šagiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dvorana u Žabniku odsad nosi ime po Vilimu Šagiju. Preimenovanje su predložili članovi MGK Drave Žabnik na redovnoj skupštini kluba održanoj 23. ožujka prošle godine., a nedugo potom, 18. travnja 2023. općine Trnovec Bartolovečki složili su se s tim prijedlogom i odlučili da se dvorana preimenuje u čast stolnoteniske legende rodom iz tog kraja.

Inače, Vilim Šagi bio je veliki stolnoteniski entuzijast. Još 1955. dao je izgraditi prvi stolnoteniski stol od dasaka električnog mlina, koji se rastavljao za pod u vatrogasnom domu u Žabniku. Uključio se s ekipom u županijsku ligu još u vrijeme studentskih dana, a za trenera stolnog tenisa završio je školu na Badiji. Izborio se sa STK Dravom Žabnik za ulazak u 2. Hrvatsku ligu – muški.

Bio je glavni nositelj izgradnje stolnoteniske dvorane u Žabniku, koja sad nosi i njegovo ime. Kao dipl. ing. građevinarstva pribavio je svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, a pomoć u izgradnji dobio je od mnogih poslovnih partnera. Uz samodoprinos sela Žabnik uspio je sagraditi dvoranu u koju je utrošeno 8733 dobrovoljnih sati članova kluba, od kojih je Vilim Šagi imao 1123 sata.

Nakon useljenja u novu dvoranu počelo se raditi s najmlađim kategorijama i postizati lijepe rezultate. Stolnotenisku dvoranu krase pehari (preko 200) s raznih ekipnih natjecanja diljem Republike Hrvatske, a koji su osvojeni pod vodstvom Vilima Šagija. Klub je 1999. sudjelovao na dječjoj olimpijadi u Njemačkoj, u Düsseldorfu, gdje je osvojeno čak pet odličja. Klub je nastupao 2. Hrvatskoj ligi, 1. Hrvatskoj ligi i tri godine u Superligi. Prema ukupnom bodovanju u svim kategorijama STK MGK Drava Žabnik je bila na prvom mjestu u Hrvatskoj 2002. godine. Mlađe kadetkinje su bile pet puta uzastopce prvakinje Hrvatske, dok su najmlađi kadeti 2018. godine postali prvaci Hrvatske.

Dužnost predsjednika kluba STK MGK-Drava Žabnik obnašao je od 1992. do 2021. U 2022. je od članova kluba proglašen počasnim predsjednikom, a od Općine Trnovec Bartolovečki dobio je Nagradu za životno djelo. Za svoj rad dobio je najveća priznanja HSTS-a, a jedno vrijeme je bio i dopredsjednik Saveza.

Vilim Šagi je preminuo 7. ožujka prošle godine u 80-toj godini života.

Nastavite čitati

Sport

Braća Kolarić i Varšić s rukometnom reprezentacijom gluhih u polufinalu Eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski sportski savez gluhih

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih ostvarila je i treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, pobijedivši domaćina Njemačku rezultatom 32:22 i izborivši polufinale.

Boje hrvatske brane braća Jakov i Florijan Kolarić koji igraju za RK Vidovec te Bruno Varšić, GRK Varaždin 1930.

Baš protiv domaćina Njemačke Florijan Kolarić postigao je sedam pogodaka, a sjajni Varšić ponovo je fantastično odradio svoj posao na golu.

Slijedi im polufinalni susret protiv Srbije, a utakmica se igra u petak, 10. svibnja u 16 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje