Povežite se s nama

Sport

Crvena zvezda osvojila turnir Međimurec, Ivan Babok iz Varaždina najbolji je strijelac

Objavljeno:

- dana

Na jubilarnom 25. izdanju Međunarodnog nogometnog turnira “Međimurec U-14” nastupilo je 16 momčadi iz 12 država: Hrvatske, Engleske, Italije, Češke, Poljske, Austrije, Mađarske, Srbije, Švedske, Bugarske, Slovačke i Japana. Nakon uzbudljivih nadmetanja po skupinama, ništa manje pozornosti nije privukla niti velika završnica.

U konačnici najviše razloga za slavlje imali su igrači Crvene zvezde koji su kući ponijeli pehar namijenjen pobjednicima. Zvezda je u velikom finalu nakon dramatičnog raspucavanja jedanaesteraca svladala momčad varšavske Legije te sasvim zasluženo odnijela titulu osvajača jednog od najjačih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije u ovom dijelu Europe.

U dvoboju za treće mjesto Sparta iz Praga nadigrala je talijanski Juventus, vjerojatno najzvučnije ime koje je do sada sudjelovalo na ovom turniru. U vječitom hrvatskom derbiju, onome između Dinama i Hajduke, u susretu za 5. mjesto, slavila je zagrebačka momčad boljim izvođenjem penala. Nogometaši Varaždina natjecanje su završili na 10. mjestu, dok su se domaćini turnira, igrači Međimurca u konačnici plasirali na 12. mjesto.

Podijeljena su i pojedinačna priznanja. Najboljim igračem turnira proglašen je Igor Brezizinski iz Legije, najbolji vratar je Danilo Končević iz Crvene zvezde, dok je najviše pogodaka postigao Ivan Babok, nogometaš NK Varaždina.

Nakon dva dana nogometnih uzbuđenja i povlačenja crte, organizator turnira NK Međimurec može biti i više nego zadovoljan svime što se događalo na i oko nogometnog igrališta u Dunjkovcu/Pretetincu. Turnir se nakon četvrt stoljeća održavanja etablirano na nogometnoj karti Europe i pohvale koje još uvijek pristižu sa svih strana nisu samo stvar kurtoazije.

– Možda i najveći kompliment kojeg možete dobiti je kada veliki Juventus već sada najavi da će doći i sljedeće godine. Naravno, svega ovoga ne bi moglo biti bez odličnog rada Organizacijskog odbora, sudjelovanja brojnih volontera, podrške Međimurske županije, Općine Nedelišće, Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurskog nogometnog saveza, Ministarstva turizma i sporta te Zbora nogometnih sudaca Međimurja čiji su djelitelji pravde još jednom pripomogli da sve prođe u najboljem redu. Svi oni na kraju su omogućili jedinstveni finalni proizvod koji ne samo Međimurje već i Hrvatsku stavlja na sportsko-turističku kartu Europe – poručuju iz NK Međimurca.

Nagrade najuspješnijim momčadima i pojedincima uručili su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, predstavnici HNS-a Zorislav Srebrić, Stjepan Merkaš i Mato Kljajić te predsjednik Nogometnog saveza Međimurja Kristijan Antolović.

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje