Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić (21) zbog nepažnje izazvao težak sudar, troje ljudi završilo u bolnici

sudar

Objavljeno:

- dana

Na državnoj cesti između Šenkovca i Brezja jučer oko 9 sati i 15 minuta je došlo do prometne nesreće.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 21-ogodišnjak sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na cesti (raskrižje, mokar kolnik, gust promet) tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke. Zbog toga je tijekom izbjegavanja udara u vozilo koje je bilo zaustavljeno na kolniku zbog skretanja prilikom kočenja izgubio nadzor nad upravljanjem. Došlo je do zanošenja vozila i prelaska na suprotnu prometnu traku. Pritom je vozilo udarilo o osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-ogodišnjak sa šireg područja Općine Štrigova. Automobil 21-ogodišnjaka je odbačen izvan kolnika.

Oba vozača, kao i putnica iz automobila kojim je upravljao 70-ogodišnjak, inače 64-ogodišnjakinja sa šireg područja Općine Štrigova, prevezeni su vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu u Čakovcu. Na mjesto događaja bila je izašla i ekipa Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja unesrećenih iz vozila.

Zbog očevida u vremenu od 9 sati i 25 minuta do 10 sati i 25 minuta za sva vozila bila je zatvorena državna cesta broj 227 između Šenkovca i Brezja. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje