Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Kućan Marof: čovjek prvi put kosio travu traktorskom kosilicom, a ona zatim potpuno izgorjela

Foto: Vatrogasci Gornji Kućan/Facebook

Objavljeno:

- dana

U petak, 15. ožujka, oko 14.45 sati, u Kućan Marofu, na dvorištu, došlo je do zapaljenja traktorske kosilice u vlasništvu 50-godišnjaka.

Do zapaljenja kosilice je došlo na način da je 50-godišnjak s navedenom kosilicom prvi puta pokosio travu na dvorištu nakon čega ju je ugasio da bi po njegovom odlasku došlo do samozapaljenja iste kojom prilikom je izgorjela u potpunosti, javila je PU varaždinska.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Gornji Kućan, koji su ugasili požar.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1500 eura. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

DVD Gornji Kućan na svom je Facebooku također javio o požaru: “Na intervenciju izlazimo s navalnim vozilom TAM 190t15, VW Amarok te 9 operativnih članova. Dolaskom na mjesto intervencije viđamo da gori traktorska kosilica i trava, no u opasnosti je i krovište kuće zbog blizine požara, neposredno ispod krovišta. Do oštećenja je došlo na kući uslijed isijavanja (nagorjela roleta te tegle na prozorima), dok je kosilica u potpunosti izgorjela. Kosilicu smo gurnuli na sigurnu udaljenost od objekta te ugasili pomoću 1000 l vode. Intervenciju završavamo u 16:15 sati. Uz nas, na intervenciji je sudjelovala JVP Varaždin sa šumskim vozilom i dva vatrogasca te djelatnici policije.”

Crna kronika

Kod Ivanca se autom vozikao 15-godišnjak pa imao nezgodu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 18. srpnja, oko 17.20 sati u Ivanečkoj Željeznici, ozlijeđena je jedna osoba.

Maloljetnik u dobi od 15 godina upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, javila je PU varaždinska.

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, u naglom je kočenju izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika, nakon čega se vozilo ponovno vratilo na kolnik.

Putnik iz vozila starosti 22 godine tom se prilikom žalio na bolove u nozi te je izjavio da će sam zatražiti liječničku pomoć.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvogodišnje dijete ozlijeđeno u frontalnom sudaru u Svetom Đurđu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 17. srpnja oko 15.45 sati u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu, u prometnoj je nesreći ozlijeđeno dvogodišnje dijete, javila je PU varaždinska.

Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Hrženice. Pri ulasku u Sveti Đurđ, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, stanju vozila te gustoći prometa, u kočenju je prešao u lijevo na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera.

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 22-godišnjakinja.

U prometnoj je nesreći ozlijeđeno dijete koje se prevozilo u svojstvu putnika propisno smješteno u sjedalici, u vozilu 22-godišnjakinje. Djetetu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje