Povežite se s nama

Crna kronika

DORH podnio žalbu – varaždinskom poduzetniku prijeti kazna zatvora duža od tri godine!

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1943.) proglašen krivim zbog dva počinjena kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, optuženik je tom presudom osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od tri godine, dok je optuženi austrijski državljanin (1971.) osuđen uvjetnom osudom za pomaganje u tom kaznenom djelu, dok je optuženom trgovačkom društvu izrečena novčana kazna od 5.000 eura.

Žalba je podnesena zbog odluke o kaznama jer državno odvjetništvo smatra da je sud neopravdano izrekao optuženom hrvatskom državljaninu preblagu kaznu.

U žalbi se ističe da je, s obzirom na težinu kaznenih djela i visinu pribavljene protupravne imovinske koristi i prouzročene štete, bilo nužno osuditi optuženika kaznom zatvora u duljem trajanju, a optuženu pravnu osobu novčanom kaznom u većem iznosu.

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje