Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Poznati detalji o požaru ludbreškog pogona za uzgoj cvijeća

DVD Ludbreg

Objavljeno:

- dana

Kako smo sinoć izvijestili, u subotu je oko 19 sati izbio požar u ludbreškom kompleksu s plastenicima za uzgoj cvijeća u Ulici M.P. Miškine.

>>U Ludbregu velik požar, vatra izbila kod plastenika u čijem susjedstvu su obiteljske kuće

U DVD-u Ludbreg ističu da su njihovi pripadnici na intervenciju izašli s četiri namjenska vozila i 17 vatrogasaca.

– Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o požaru pogona za uzgoj cvijeća (plastenik), teretnog vozila, spremnika s loživim gorivom, te peći za grijanje. Potom pristupamo gašenju s dvije navalne, te sanaciji mjesta požara. Zbog potrebe dobave vode pozivamo pripadnike DVD-a Sigetec Ludbreški s troje vatrogasaca. Intervencija je okončana oko 21.05 sati – ističu ludbreški vatrogasci.

I dodaju:

– Nakon detaljnijeg izvješća na našim društvenim mrežama, a vezano na naše nedavno interventno djelovanje koje je na prvi pogled izgledalo teško i opsežno, moramo jasno napomenuti kako smo svojim profesionalnim i brzim pristupom sanirali požar te da prilikom istog nije bilo teško ozlijeđenih osoba i nitko nije hospitaliziran. Stoga svi u punom sastavu dalje nastavljamo svoju 155. Redovnu izvještajnu skupštinu našeg Društva – zaključuju.

Dodajmo da su se iz PU varaždinske oglasili kratkim priopćenjem u kojem se istiće:

“U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, danas u jutarnjim satima provest će se očevid na mjestu događaja.”

Crna kronika

Mladi vozač zbog alkohola u Zebanec Selu odvezao auto u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, javila je međimurska policija.

Najveća koncentracija od 1,57 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila koji je u nedjelju, 26. svibnja, oko 1 sat poslije ponoći u Zebanec Selu, skrivio prometnu nesreću.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (kiša). Izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim i bočnim dijelom automobila udario u kosinu cestovnog jarka, a potom se uslijed siline udara automobil vratio na kolnik.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Provjerom putem evidencija registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 21-godišnjak, početkom prošle godine istekao rok važenja prometne dozvole.

Nastavite čitati

Crna kronika

Već bio bez vozačke: vozač teretnog vozila u centru Varaždina napuhao 2.21 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 25. svibnja, oko 1 sat, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.21 promila upravljao 37-godišnjak.

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, javila je PU varaždinska.

Isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje