Povežite se s nama

Sport

U oproštajnoj utakmici Damjana Habruna Fotex Junajted ugošćuje Futsal Dinamo: “Dosta je bilo građenja”

Objavljeno:

- dana

Damjan Habrun (40), kojeg dobro poznaju mnogi malonogometaši i nogometaši u varaždinskom kraju, u subotu, 2. rujna oprašta se od futsala.

Riječ je o Srakaru koji je svoj nogometni put započeo u Slobodi, a kasnije je branio boje mnogih austrijskih i slovenskih niželigaša.

No, velika strast mu je mali nogomet. Igrao je popularni Damu za Kostanjevce, Fotex, a posljednjih deset godina za Junajted. U subotu u 21 sat odigrat će svoju 300-tu utakmicu za popularnu varaždinsku malonogometnu ekipu.

U dvoranu Osnovne škole Vidovec dolazi Futsal Dinamo, aktualni prvak Hrvatske u futsalu koji u svojim redovima ima pet seniorskih reprezentativaca (Kristian Čekol, Mateo Mužar, Ante Piplica, Luka Perić i Kristijan Postružin), a tu je i legendarni Tihomir Novak.

– Ma ne može više Damjan trčati, onda se okrene i samo se gradi. Shvatio je i on da su godine tu i da je vrijeme za neke nove klince – smije se Dalibor Leskovar, trener i predsjednik Fotex Junajteda.

Sport

Sara Kolak najbolja na mitingu u Rehlingenu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbrežanka Sara Kolak ostvarila je novu pobjedu na mitingu u Rehlingenu na kojem je koplje bacila 58,85 metara.

Rezultat je to četiri centimetra kraći od onoga kojim je prije nepuna dva tjedna pobijedila u Domažlicama i bacivši svoj najbolji rezultat sezone napunila se samopouzdanjem. Drugo mjesto osvojila je Indijka Annu Rani s hicem od 56,07 metara, treća je bila rekorderka mitinga i europska prvakinja iz Berlina 2018. godine, Njemica Christin Hussong, čije se koplje zaustavilo na 55,94 metra.

– S obzirom na sve što mi se dogodilo u posljednja 24 sata i više sam nego dobro reagirala. Popravila sam i pogreške s prošlog natjecanja, a pobjeda je uvijek pobjeda – rekla je dobro raspoložena Sara Kolak za Novi list koja će iduće natjecanje imati 28. svibnja u Ostravi, nakon čega je čeka nastup na Europskom prvenstvu u Rimu.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Novi Marof pobjedom u derbiju pobjegao Nedeljancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrano je 3. kolo Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Derbi kola odigran je u Nedeljancu u kojem su se susreli istoimeni domaćin i Bednja iz Beletinca.

Beletičani su slavili s 4:1. Nogometaši Andrije Balajića poveli su preko Ptičeka u 14. minuti, na 2:0 povisio je Hojski 35. minuti, da bi Horvatić sedam minuta kasnije zabio za 3:0. Nedeljanec je smanjio preko Medveda u 78. minuti, no konačnih 4:1 postavio je Kučko autogolom u 87. minuti.

Posrtaj Nedeljanca iskoristio je Novi Marof koji je s 3:0 bio bolji od tuhovečkog Poleta. Novomarofčani su sve riješili u prvom dijelu. Poveli su preko Broza u 24. minuti, na 2:0 povisio je Keliš pet minuta kasnija, da bi konačnih 3:0 postavio Keliš u 36. minuti.

Ovom pobjedom marofski nogometaši pobjegli su drugoplasiranim Nedeljačanima na četiri boda.

U trećem susretu Lige za prvaka Ivančica je s 5:0 svladala margečansku Mladost.

U 3. kolu Lige za ostanak Polet i Razvitak odigrali su 3:3 u Cestici, dok je Jalžabet s 4:2 pobijedio Budućnost u Vidovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje