Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska policija u subotu će pojačano kontrolirati mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u subotu, 9. rujna, u vremenu od 12 do 20 sati operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“.

Cilj je utvrđivanje prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Život i društvo

Bukovečki umirovljenici u dobroj atmosferi družili se na sportskim igrama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četvrtak je za bukovečke umirovljenike, ali i umirovljenike susjednih općina, bio lijep, sportski dan i dan za druženje. Naime, u organizaciji Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec u centru Malog Bukovca održane su sportske igre umirovljenika koje je u dobroj atmosferi otvorio općinski načelnik Darko Marković.

– Susrećemo se dosta često kod nas, to mi je jako drago, a mi vas pozivamo da i ubuduće budete naši gosti, kad god se bude ukazala prilika. Naši umirovljenici su jako aktivni, moram priznati da su najveća udruga u općini, tako da ih moramo paziti i maziti – rekao je načelnik Marković, poželjevši umirovljenicima puno sportske sreće i da se ugodno osjećaju.

Zadovoljstvo održanim sportskim igrama izrazila je i predsjednica Udruge umirovljenika Marija Balija.

– Svi umirovljenici se jako vesele ovom danu, s nestrpljenjem ga čekamo. Ovo je izvrsna prilika za druženje i rekreaciju koja je za nas jako važna, važno je da i u ovim godinama nastavimo razvijati svoje motoričke sposobnosti. Ovakvi susreti prilika su da se svi zajedno zabavimo i da si malo uljepšamo umirovljeničke dane – istaknula je predsjednica Udruge, zahvalivši načelniku Markoviću na podršci i lijepim riječima.

Četiri ekipe umirovljenika natjecale su se u tri discipline – pikadu, bacanju kolutova i visećoj kuglani. U pikadu je najuspješnija bila ekipa Martijanca, a prva mjesta u bacanju kolutova i na visećoj kuglani osvojila je ekipa Velikog Bukovca. Ukupni je pobjednik ekipa Velikog Bukovca, drugo mjesto dijele ekipe Martijanca i Donjeg Vidovca, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Trnovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinci u utorak pozvani na radionicu u sklopu projekta InterACT Green

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin provodi projekt InterACT Green čiji je cilj uređenje Dravske park šume, tog najvažnijeg prirodnog resursa našeg grada.

Kako bi u tome bili što uspješniji i prostor rijeke Drave i Dravske park šume prilagodili potrebama građana, uz očuvanje prirodnog bogatstva, nositelji projekta pozivaju građane na participativnu radionicu prioritizacije ideja za Dravsku park šumu u utorak, 28. svibnja, u 17 sati.

Radionica će se održati u prostorijama bivšeg 6. mjesnog odbora Varaždin na Banfici (Dravska 7b).

. Bez obzira jeste li ljubitelj prirode, sportaš rekreativac ili samo želite doprinijeti unapređenju našeg grada, svi ste dobrodošli jer vaše nam je mišljenje važno. Pozovite i svoje prijatelje i susjede kako bi zajedno stvorili prostor koji ćemo svi rado posjećivati i čuvati za buduće generacije – poručuju otganizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje