Povežite se s nama

Crna kronika

Policija našla ženu s područja Općine Donji Kraljevec koja je krala s groba u Domašincu

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 64-godišnjakinja s područja Općine Donji Kraljevec, počinila produljeno kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u razdoblju od kraja srpnja do početka rujna ove godine na mjesnom groblju u Domašincu s groba, vlasništvo 37-godišnjakinje, u tri navrata ukrala više tegli s cvijećem i ukrasnim borićima. Ukupnu materijalnu štetu vlasnica je procijenila na oko 220 eura.

>> Ako prepoznajete osobu s fotografija javite se policiji

Tijekom kriminalističkog istraživanja preloški policajci pronašli su ukradene predmete te ih oduzeli od osumnjičene.

Protiv 64-godišnjakinje zbog počinjenja produljenog kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zahvaljujemo svim građanima na korisnim informacijama koje su doprinijele uspješnom otkrivanju počinitelja, poručili su iz PU međimurske.

Crna kronika

U Prelogu zbog 2,57 promila vozač završio autom usred kružnog toka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, javila je PU međimurska.

U nesrećama s ozlijeđenim sudionicima lakše ozljede zadobili su 53-godišnji vozač osobnog automobila.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,57 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 10. travnja, nešto poslije 22 sata u Prelogu, na raskrižju Sajmišne i Ulice kneza Domagoja.

Zbog neprilagođene brzine 53-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, ulaskom u raskrižje s kružnim tokom prometa izgubio je nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika na travnati otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je prednjim dijelom automobila udario u metalni stup javne rasvjete.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička te je pritom utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog opasnosti od pada metalnog stupa javne rasvjete na kolnik od 22:20 sati Sajmišna ulica bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama. Nakon sanacije stupa javne rasvjete u subotu, 11. svibnja, u 8:30 sati Sajmišna ulica otvorena je za sav promet.

Vozač osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.710 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica iz kuće 69-godišnjaka ukradeno nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 9. svibnja, u mjestu Škarnik, kod Varaždinskih Toplica, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka i otuđio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje