Povežite se s nama

Zabava & Stil

Severina Lajtman odrasla je u Međimurju, a danas je prva Romkinja na naslovnici Ellea

Objavljeno:

- dana

Severina Lajtman, koja je kao talentirana djevojčica iz godine u godinu oduševljavala svojim interpretacijama na županijskim i državnim smotrama LiDraNo, danas je lice s naslovnice hrvatskog izdanja međunarodnog časopisa Elle.

Do svoje je 14. godine živjela u romskom naselju Piškorovec, a tad se s obitelji preselila u susjedni Držimurec-Strelec.

Potom je međimursku adresu zamijenila zagrebačkom.

Ova mlada žena koja ruši sve predrasude danas je uspješna studentica dva strana jezika na Filozofskom fakultetu, a uz studiranje i rad (kako bi si osigurala egzistenciju), marljivo brusi svoj glumački talent kako bi joj se još jedna želja ostvarila – da upiše glumu na zagrebačkog Akademiji dramske umjetnosti.

-Biti na naslovnici međunarodnog časopisa mi zaista puno znači i velika mi je čast što sam dobila priliku. Nisam ni sanjala da ću ikada išta u modnom svijetu raditi, no spontane stvari su mi najbolje i sigurna sam da mi je ovo jedna od najboljih stvari što mi se događa u životu – ističe Severina.

Glavna urednica hrvatskog izdanja Ellea Jelena Veljača objašnjava kako je zapravo cijeli novi broj posvećen različitim identitetima i slavi različitost i priliku da zaista budemo ono što jesmo.

-Novi broj hrvatskog Ellea ulovio se u koštac s temom koja je možda jako trendi, ali i najosjetljivija od svih tema: identitetom. I dok se identiteti često koriste za ideološke pa i političke bitke, Elle u svojoj tradiciji ima slavlje svih različitosti i doista autentično prihvaćanje promjene. Štoviše, Elle kao brend često je u bazenu lifestyle i modnih časopisa bio lučonoša progresivnih misli i dijaloga, što je put kojim ‘novi’ hrvatski Elle ponosno kroči. Od naše cover djevojke koja je Romkinja i koja žudi za životom iznad nacionalnosti, ali bez skrivanja – uz ponos i prihvaćanje onoga tko jesmo, preko Barbare Nole, inspiracije za sve žene koje su nakon velike ljubavi ostale same i sada hrabro kroče u svijetu koji je krojen za heteronormativne nuklearne obitelji, do Leone Paraminski, koja govori o karijernim i životnim promjenama u drugom smjeru od očekivanog za jednu zvijezdu – smjeru obitelji, mira i ljubavi, namjera nam je slaviti sve životne odabire, i biti uistinu inkluzivni! – ističe Veljača.

Novi broj hrvatskog izdanja Ellea na čak 260 stranica na tržištu je od 29. rujna!

Zabava & Stil

Faringaši obilježili 35 godina rada, pridružili se Kavaliri i Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji glazbeni brend Ivanca i Prigorca, glazbeni sastav Faringaši, u nedjelju je u Prigorcu cjelodnevnim programom obilježio svoj jubilej – 35 godina rada i djelovanja.

Nedjelja je ujedno bila i dan velikog vjerskog slavlja u Prigorcu, jer su se brojni vjernici i hodočasnici ovdje tradicionalno okupili na proslavi blagdana Duhova u kapeli Sv. Duha, gdje je misu predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

U organizaciju cijelog slavlja uključili su se i Mjesni odbor te Udruga građana Prigorec, a cijelom događaju pravi je proštenjarski duh dala i ponuda štandova.

Proslava Duhova započela je tijekom prijepodnevnih sati zabavnim programom u dvorištu Područne škole, a koji je nastavljen i tijekom popodnevnih sati. Na početku poslijepodnevnog programa sve okupljene je u ime Grada Ivanca pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te Faringašima uputio čestitke u povodu njihova jubileja.

Naglašavajući da su svih tih godina zaštitni glazbeni znak cijelog našeg grada, Friščić je Faringašima poželio još niz uspješnih hitova i plodnih stvaralačkih godina.

-Vjerujem također da ćete već iduće godine svjedočiti ovdje novom projektu – gradnji društvenog centra u Prigorcu – najavio je Friščić domaćinima i gostima.

Proslavi 35 godina rada Faringaša pridružili su se i njihovi prijatelji s estrade. Zapjevao je i Rajko Suhodolčan, uz čije su pjesme brojni posjetitelji zaplesali i zapjevali. A vrhunac vesele proslave svakako su bili gosti iznenađenja – popularni Kavaliri iz Bednje pa stoga i ne čudi da je atmosfera bila izvrsna, a potrajala je sve do večernjih sati.

S obzirom na veliku posjećenost i dobre reakcije posjetitelja, organizatori jednako bogat program najavljuju i dogodine, a bit će, kažu, i novih momenata kojima će se nastojati obnoviti i zaboravu oteti neki stari običaji vezani uz obilježavanje Duhova u Prigorcu.

Manifestaciju u Prigorcu novčano je podržao Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Maturanti se u Varaždinu lagano zagrijavaju za ludi oproštaj od školskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovaj tjedan počinje maturantsko ludilo, a već u ponedjeljak, 20. svibnja maturanti se lagano zagrijavaju za ono što slijedi.

Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega.

U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje