Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Vjerni obožavatelji napunili šator na koncertu Opće opasnosti u Sračincu

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Nikad bogatiji program proslave Dana Općine Sračinec traje od proteklog vikenda.

Bilo je sporta, zabave, kulture, svečanosti, ukusne hrane i još puno toga.

Ponajbolja zabava ipak je svake godine na koncertima pod šatorom. U petak, 29. rujna, na svoje su došli ljubitelji domaćeg rocka. Hitovi Opće opasnosti dobro su poznati svim generacijama pa zabave nije nedostajalo. Opća opasnost ima svoju vjernu publiku koja je došla i u Sračinec. Šator je bio pun, a atmosfera odlična.

Današnja subota na Danima Miholja bit će u znaku folklora i kuburaša, a igrat će se tenis te nogomet. Za večernju zabavu pod šatorom zaduženi su Duško Kuliš i Hanka Paldum.

Zabava & Stil

Grad Čakovec slavi 30 godina postojanja pa dovode Gibonnija, Urbana&4 i Demone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Čakovec ove godine uz Dane grada slavi svoj 30. rođendan, a priprema se i velika proslava.

– Ove godine Grad Čakovec obilježava 30 godina postojanja, a proslavit ćemo kako i priliči od 23. svibnja pa do 1. lipnja diljem Čakovca i mjesnih odbora! – objavila je gradonačelnica Ljerka Cividini na svome Facebooku.

Za rođendan Čakovca zapjevat će 29. svibnja Demoni i to u Centru za kulturu Čakovec.

Mnoge će razveseliti da na Trg Republike dolaze Urban&4 i Gibonni. Urban nastupa 30. svibnja, a Gibonni dan kasnije, odnosno 31. svibnja.

– Svi koncerti su besplatni, kao i niz drugih programa i manifestacija koje pripremamo u 10 dana slavlja, s našim klubovima, udrugama, savezima, građanima, OPG-ovima, učenicima, vrtićarcima, institucijama… sve kako bi zajedno pokazali koliko volimo naš Čakovec! – poručila je Cividini.

Valja napomenuti da je 30. svibnja Dan državnosti i Tijelovo, koji su se poklopili, i neradni dan pa će mnogi rado doći na koncerte.

Uskoro će biti poznat kompletni program Dana Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Glazbeni doživljaji subotnjeg prijepodneva vraćaju se na varaždinske balkone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji.

U prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe, subotama u prijepodnevnim satima sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste gotovo na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije.

Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati u glazbi s balkona (Županijska palača od 10.30 i palača Sermage od 11 sati), a poseban doživljaj na Korzu stvorit će glazba iz glazbene kamperice (od 10 i od 19.30). Novu sezonu otvaraju Peharda&Györek na balkonu Županijske palače te Matavulj&Resnik na balkonu palače Sermage, dok će Trio Coda u jutarnjem i Duo Maximus u večernjem terminu biti zaduženi za glazbeni ugođaj na Korzu.

Poznata djela klasične glazbe i popularne glazbene teme iz filmova koje možda na prvu ne povezujete sa sakralnim prostorom, u izvedbi Višeslava Jaklina na grandioznim orguljama, odzvanjat će akustičnom varaždinskom katedralom, subotama od 18. svibnja od 11.30 sati.

Uz sve to, na Trgu tradicijskih obrta čiji korisnici prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju dugu tradiciju varaždinskog obrtništva, subotama od 10 sati, bit će organizirani gostujući programi i radionice tradicijske kulture poput licitarstva, čipkarstva i izrade tradicijskog nakita. U subotu, 11. svibnja, na rasporedu je radionica izrade tradicijskih igračaka „Od krpice do lutkice“ u organizaciji Centra tradicijske kulture čiji će se članovi pobrinuti i za glazbeno-scenski program, te prezentacija licitarstva koju će realizirati Licitarstvo Slavica.

Svi ovi sadržaji potiču razvoj lokalne glazbene scene, promoviraju kulturnu baštinu i obogaćuju turističku ponudu destinacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje